Actualitate

Pasiune nemărginită pentru natură

o-altfel-de-actiune-1Ne salvează vieţile atunci când suntem în impas, iar acum încearcă să ajute şi mediul înconjurător din Sinaia.

Este vorba despre echipa Salvamont din staţiune, care, săptămâna trecută, a desfăşurat o amplă acţiune de ecologizare pe albia râului Prahova. Oamenii muntelui sunt prezenţi tot timpul pe teren, printre turişti, iar acum au vrut să le dea o lecţie de ecologie celor care nu au simţ civic. Echipaţi corespunzător, salvatorii au coborât de pe munte special pentru a face curăţenie în oraş. În numai câteva minute au adunat sticle, pet-uri, ambalaje, scânduri, haine vechi, lăzi şi produse din plastic. „Albia râului arată ca o groapă de gunoi. Toată lumea aruncă resturile aici şi nu este normal ce se întâmplă. Într-o oră am strâns zeci de saci şi cred că la final vom umple două maşini cu gunoi, numai din această zonă, care este foarte mică”, a spus salvamontistul Dan Niţoi.

Mesaj către concetățeni
Cei care au grijă ca oraşul să fie mai curat, le transmit şi un mesaj sinăienilor, dar şi turiştilor care ajung în zonă.
„Din păcate sunt foarte multe zone transformate în depozite de gunoie şi încercăm să ecologizăm cât mai mult din albia râului, pentru că trebuie să scăpăm de ele. Oamenii pot să lase Sinaia mai frumoasă pentru copiii lor. Sunt aşteptaţi la Departamentul de Monitorizare să se înscrie şi să participe la curăţenie pentru a face oraşul mai frumos”, a declarat reprezentantul Primăriei Sinaia, Cătălin Ţicu.
Salvatorii montani desfăşoară acţiuni de prevenire şi în ceea ce priveşte protejarea mediului înconjurător.
Astfel, turiştii sunt sfătuiţi să folosească numai locurile special amenajate pentru aruncarea gunoaielor, iar localnicii să nu mai arunce resturile pe albiile râurilor, sau pe spaţiile verzi. A. A.

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co