Imobiliare Valea Prahovei
Turism

Pârtii noi şi telescaun în Valea Soarelui

Investiţiile pentru Festivalul Olimpic al Tineretului European au intrat în linie dreaptă la Sinaia, iar la sfârşitul acestui an, mai multe obiective vor fi inaugurate.

Staţiunea a făcut progrese mari în realizarea infrastructurii necesare Jocurilor Olimpice pentru Juniori, din 2013, iar în iarnă, turiştii vor avea noi alternative pentru practicarea sporturilor de sezon.
Pe munte va funcţiona un nou telescaun, care este amplasat în Valea Soarelui şi care va deservii patru pârtii. Instalaţia este acoperită, poate transporta 1.800 de persoane pe oră şi va fi dată în folosinţă în acest sezon de schi.
O altă pârtie, destinată începătorilor, este deja finalizată şi se află lângă telegondola din staţiune. Ea va fi inaugurată tot la sfârşitul acestui an.
Pe de altă parte, toate pârtiile vor avea tunuri de zăpadă. Astfel, împătimiţii sporturilor de iarnă se vor putea bucura de condiţii bune de schi, chiar dacă vremea va juca feste în sezon.
„Sinaia se pregăteşte pentru acest eveniment. Mai avem puţin şi încheiem construcţia telescaunului acoperit. Se vor face şi două pârtii mari, plus alte două pe arterele laterale. Vom avea două ratracuri, respectiv unul mare și unul mai mic. La baza telegondolei vom face o pârtie pentru copiii începători, dotată cu nocturnă.Vom avea şi patru tunuri pe zăpadă, atât pe munte, cât şi la telegondolă”, a precizat consilierul local, Viorica Vasile.
Sinaia va găzdui pe noile pârtii, în cadrul Festivalului Olimpic al Tineretului European, întrecerile de snowboard, probele de bordercross, slalom paralel şi slalom special. În staţiune, va fi şi centrul de presă al festivalului, iar autorităţile au de gând, să reabiliteze, începând de anul viitor, şi zona centrală a staţiunii pentru ca lucrările să fie gata până în 2013. Adelina ANEI

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co