Imobiliare Valea Prahovei
Turism

Pârtie nouă, la Sinaia

Domeniul schiabil din Sinaia s-a extins. Săptămâna trecută a fost inaugurată prima pârtie cu instalaţie de zăpadă artificială din zonă.

Împătimiţii schiului au aşteptat cu nerăbdare să testeze traseul care coboară de la Cota 1400, la Telegondolă. „E o instalaţie nouă de zăpadă, stil lance sau ceva de genul, din câte am înţeles, şi e foarte bună. Aştept cu nerăbdare…”, a declarat un schior împătimit aflat pe munte. „Am auzit că este foarte bună. Îmi place foarte mult să schiez şi abia aştept să mă dau”, a spus o practicantă a sporturilor de iarnă.
Pârtia are o lungime de 2,3 kilometri, este de dificultate medie, iar stratul de zăpadă este ideal pentru schi şi snowboard. Pârtia a fost realizată în decursul mai multor ani şi a fost suportată din bugetul local.
„Venim cu un lucru total nou, pentru schiul din Sinaia. Dacă până acum se schia numai la altitudine, iată că pentru prima oară se schiază şi până în oraş. Este cea mai mare investiţie de anul acesta, investiţie de un milion de euro. Este prima pârtie cu zăpadă artificială din Sinaia, după sute de ani de când s-a început schiul în România şi efectiv în Sinaia. Sunt 24 de lăncii şi un tun şi se schiază, din câte am înţeles, excelent”, a declarat primarul oraşului Sinaia, Vlad Oprea. Acesta a fost şi primul care a probat zăpada proaspăt aşternută.
„Pârtia este bătută excelent, impecabilă… Chiar nu este deloc grea, este o pârtie uşoară şi sunt convins că foarte mulţi schiori vor fi mulţumiţi de ea”, a spus Vlad Oprea.

Pentru toată lumea
Primele impresii au fost excelente şi în cazul altor persoane. “Prima coborâre a fost superbă, pârtia este nemaipomenită, foarte bine bătută, sunt măsuri de siguranţă în toate zonele unde noi ştiam că sunt probleme… Sfătuiesc turiştii să se angajeze pe această pârtie oricând”, a spus unul dintre jandarmii montani care au făcut o coborâre.
Pârtia nouă este deservită de telegondolă, preţul unui bilet fiind de 16 lei pentru o urcare.
Cei care doresc să schieze o zi întreagă au la dispoziţie ski-pass-ul pentru 120 de lei. Pentru începători, la staţia telegondolei este amenajată o pârtie care dispune de nocturnă şi teleschi şi o pârtie de sanie.  Claudia BIRLA

Targul National Imobiliar (TNI)
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co