Actualitate

Panouri fotovoltaice fabricate în Prahova

În curând, Prahova ar putea deveni cea de-a XXX-a zonă de pe mapamond în care se vor fabrica instalaţiile viitorului. Este vorba despre producerea de panourilor fotovoltaice pentru obţinerea de energie electrică din sursă solară.

Acest lucru ar putea fi posibil prin intermediul Camerei de Comerţ şi Industrie Prahova, care, săptămâna trecută, a primit vizita delegaţiei unei companii americane, care deţine o solidă experienţă în domeniu. „Vrem, în colaborare cu această firmă, să realizăm în România panouri fotovoltaice de înaltă calitate, cu randament foarte bun, şi să devenim una dintre ţările care exportă tehnologie”, a declarat Nicolae Bălanoiu, administratorul unei societăţi comerciale.
Dacă Prahova va deveni producătoare de astfel de panouri fotovoltaice, micii şi marii consumatori de energie vor putea să-şi achiziţioneze astfel de panouri cu bani mai puţini decât în prezent. „Acesta panouri vor putea fi folosite atât de micii consumatori, pentru economii substanţiale la energie, cât şi la scară mai largă, de spitale, şcoli. Ba mai mult, se vor putea face şi pentru parcuri. Dat fiind că acestea vor fi realizate aici, cumpărătorii le vor putea achiziţiona la preţuri mult mai mici decât până în prezent, cu aproximativ 30%”, a mai adăugat Nicolae Bălanoiu. „Aplicativitatea acestui proiect de colaborare are dublă semnificaţie pentru noi, prahovenii: în primul rând, vom fi beneficiari ai acestei tehnologii a viitorului la costuri minime, plus că, prin apariţia unor astfel de fabrici de producere a panourilor fotovoltaice, se vor crea şi locuri de muncă”, a declarat preşedintele CCI Prahova, Aurelian Gogulescu.
Tradiţie
„Suntem de 40 de ani pe piaţă. Avem companii pe linia tehnologică de producere a panourilor fotovoltaice pentru obţinerea de energie electrică din sursă solară în foarte multe ţări, aproximativ 25-30 de ţări. Am văzut în ţara dumneavoastră un alt partener de afaceri”, a declarat Ed Hurley, reprezentantul companiei americane.
Acţiunea organizată de CCI Prahova, în colaborare cu firmele americane, îşi  propune să aducă în atenţia investitorilor prahoveni o tehnologie de viitor şi  – în acelaşi timp – o idee de afacere cu un excelent potenţial pe piaţa românească. M. B.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co