Actualitate

Foştii militari au sunat adunarea

La Casa Tineretului din Câmpina, a avut loc, joia trecută, adunarea generală a Asociaţiei Naţionale a Cadrelor Militare în Rezervă şi Retragere (ANCMRR), din cadrul filialei din oraş, cât şi a membrilor filialei Asociaţiei „Cultul Eroilor”.

Adunarea a fost prezidată de preşedintele ANCMRR, generalul Mihai Iliescu, însoţit de către vicepreşedinţi şi alţi invitaţi veniţi de la Ploieşti şi, bineînţeles, de către col. în rezervă Marian Dulă, preşedintele filialei câmpinene „Cultul Eroilor”, totodată şi consilier local.
„În cadrul acestei adunări, s-a analizat activitatea pe anul 2011, în ceea ce priveşte implicarea în societate, asta însemnând susţinerea membrilor în raport cu Ministerul Apărării Naţionale, cu privire la pensii. La nivelul municipiului Câmpina, sunt 56 de membri în ANCMRR, proveniţi din fostul divizion de rachete, de la Liceul Militar „Dimitrie Cantemir” din Breaza, batalionul «Vânători de Munte» din Predeal, cât şi alte cadre militare stabilite în zonă, după pensionare”, a declarat Marian Dulă. „Şi noi, la Breaza, facem tot ce ne stă în putinţă să respectăm tradiţia de a nu-i uita, de a-i evoca pe cei care ne-au părăsit. Ne întâlnim lunar, ca să dezbatem problemele interne, dar şi să-i aniversăm pe cei născuţi în luna respectivă. În contextul zilei de 15 martie, la Câmpina s-a desfăşurat Adunarea Generală, care se desfăşoară, de altfel, în fiecare an, în fiecare localitate din ţară. La noi va avea loc pe 22 martie”, a declarat col. în retragere Aurelian Toader, din Breaza.

Problema pensiilor
Dincolo de periplul prin istoria militarilor români, col. în rezervă Marian Dulă a ţinut să sublinieze, în alocuţiunea din deschiderea adunării, faptul că militarii pensionari s-au ales cu o sintagmă neplăcută. „Nu se ştie cine a inventat sintagma «pensie nesimţită», mass-media sau guvernanţii, dar cert este că a ajuns la opinia publică şi nu mai scăpăm de ea. Pe măsură ce a trecut timpul, s-a afirmat că nu se referea la militari, dar tot mai mulţi cetăţeni, prieteni şi rude, sunt convinşi că guvernanţii trebuie să aibă dreptate, dacă au afirmat aşa ceva.
La începutul anului, s-a revenit la pensiile din decembrie 2010, după ce în ianuarie se diminuaseră în baza salariului mediu pe economie”, a ţinut să marcheze Marian Dulă. Carmen NEGREU

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co