Turism

Obligatoriu 100% – Sfaturi de reţinut!

sfatturi-de-vacantaÎn fiecare an, sezonul cald aduce la munte valuri de turişti. Din păcate, foarte multe aventuri se sfârşesc tragic şi asta din cauza lipsei educaţiei montane. Aşa că, cei avizaţi în domeniu au început să patruleze pe platoul Bucegi şi să discute cu cei care pornesc în drumeţii pe diferite trasee. Salvamontiştii şi jandarmii le recomandă pasionaţilor de munte să aibe întotdeauna un echipament comod, călduros, apt să reziste la ploi şi vânturi puternice. De asemenea, atenţie la prognoza meteo în următoarea perioadă. Se anunţă ploi şi temperaturi scăzute.
„Îi sfătuim pe turişti să se informeze înainte de a pleca la drum şi să urmeze marcajele. Nu trebuie să se abată de la traseele montane şi obligatoriu să aibă un echipament corespunzător la ei deoarece se anunţă vreme schimbătoare. Dacă timpul este urât nu trebuie să se îndepărteze prea mult de cabane pentru a putea ajunge repede la adăpost”, a precizat Marcel Duţu, plt. ajutant Jandarmeria Montană Sinaia.
În ultima perioadă şi urşii şi-au făcut simţită prezenţa în Munţii Bucegi. Foarte multe persoane au fost atacate de sălbăticiuni. Motivul: acestea sunt înfometate. Sunteţi sfătuiţi să plecaţi la drum în grupuri şi să evitaţi pe cât posibil animalele. „Cei care văd urşi nu trebuie să-i fotografieze, deoarece se pot speria şi ataca. Este bine să stea pe loc sau să se întorcă, pentru că de preferat este evitarea întâlnirii cu fiarele”, a mai adăugat Marcel Duţu, plt. ajutant Jandarmeria Montană Sinaia.
Oamenii muntelui precizează că principalele evenimente nedorite se petrec din cauza lipsei unui echipament adecvat şi aventurării turiştilor în zone pe care nu le cunosc.
Sfaturile sunt menite să vă ajute sa faceţi din drumeţii clipe frumoase de bunăvoie şi relaxare. Specialiştii atrag atenţia că muntele nu înseamnă numai frumuseţe şi distracţie, ci poate reprezenta şi un pericol pentru cei care nu respecta regulile elementare. Adelina ANEI.

Targul National Imobiliar (TNI)
Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co