Imobiliare Valea Prahovei
Invatamant

O săptămână de activităţi extra-curriculare

A început şcoala! Semestrul al II-lea vine cu cinci luni de activitate, perioadă în care copiii vor avea şi vacanţa de primăvară de două săptămâni.

În acest semestru, elevii claselor a II-a, a IV-a, a VI-a şi a VII-a vor fi supuşi evaluărilor, iar absolvenţii de liceu vor susţine bacalaureatul. Vacanţa de primăvară va fi între 7 şi 22 aprilie, iar elevii vor mai fi liberi pe 1 mai şi 4 iunie. Acest semestru va veni şi cu o noutate pentru învăţământul românesc. În perioada 2-6 aprilie 2012, în toate instituţiile de învăţământ din ţară se va desfăşura proiectul ”Şcoala altfel”.

Metodă modernă
Elevii vor merge la şcoală, dar nu vor mai face cursurile clasice, ci vor paticipa la activităţi extra-curriculare.  La Sinaia, elevii Şcolii „Şeorge Enescu”, vor avea parte de o săptămână cu multe excursii, vizite la muzee, concursuri şcolare de literatură, activităţi ecologice, dar şi concursuri sportive. Rodica Rădulescu, directorul şcolii „George Enescu” din Sinaia este de părere că „Şcoala altfel” îi va face pe copii să vină cu mai multă plăcere la orele de curs: „Este un proiect conceput de Ministerul Educaţiei, în ideea de a-i face pe copii să vadă şcoala cu alţi ochi, de a-i atrage la activităţile extra-curriculare, care se vor desfăşura în acea perioadă. La şcoala noastră, elevii, părinţii şi cadrele didactice au hotărât împreună ce vor face în săptămâna 2-6 aprilie şi pot spune că sunt cuprinse tot felul de activităţi”.
Cel de-al doilea semestru se va încheia pe 23 iunie, odată cu începerea vacanţei de vară, care va ţine până pe 9 septembrie. C. B.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co