Actualitate

O nouă staţie de sortare a deşeurilor

Zilele trecute, firmei de salubritate din Câmpina i s-a eliberat autorizaţia de construcţie pentru staţia de transfer şi de sortare a deşeurilor. Aceasta se află pe marginea râului Doftana, lângă adăpostul de câini şi va corespunde normelor cerute de Uniunea Europeană. „Zilele acestea terminăm alimentarea cu energie electrică şi probabil că începem şi branşamentul pentru apă. Staţia de transfer o să funcţioneze în maxim două luni. Vorbim de un milion şi jumătate de euro pentru staţia de sortare, iar pentru cea de transfer, de aproape 200.000 de euro”, a declarat directorul Floricon Salub, Florin Constantinescu.
Reciclarea deşeurilor este de mare importanţă pentru mediu. Nu peste mult timp, Câmpina, în special, dar şi celelalte localităţi, în cazuri de excepţie, vor putea să beneficieze de staţia de sortare. „Legislaţia română se adaptează la cea europeană şi vom obţine din deşeurile totale, o anumită cantitate reciclabilă”, a mai spus Florin Constantinescu.
Cu timpul, oamenii ar trebui să înţeleagă importanţa reciclării deşeurilor şi să devină o obişnuinţă sortarea acestora: pet-uri, sticlă, hârtie… D. R.

Targul National Imobiliar
Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co