Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

Cadavrul unui bărbat, descoperit în Bucegi

Un cioban care cobora cu oile pe Valea Morarului a făcut o descoperire macabră, la începutul săptămânii trecute. Într-un cort, aflat înt-o zonă departe de poteca turistică, a descoperit cadavrul unui bărbat.

Speriat, ciobanul a anunţat jandarmeria montană, care a venit în scurt timp. „Am trecut cu oile şi am dat de el, de cort, acolo în pădure. Şi am văzut că miroase urât şi am sunat la postul de jandarmi”, a spus Gheorghe Şchiopu, ciobanul care a găsit cadavrul.
Salvatorii montani ajunşi la faţa locului au fost îngroziţi.
Turistul era mort de câteva luni, iar cadavrul se afla într-o stare avansată de putrefacţie. Anchetatorii bănuiesc că acesta ar fi campat încă din iarnă pe Valea Morarului, deoarece era îmbrăcat cu haine groase şi bocanci. Se pare că dorea să petreacă mai mult timp în munţii Bucegi, deoarece în rucsac s-au găsit mai multe produse de igienă corporală şi obiecte utile în drumeţiile pe munte.
„Din cercetările preliminare efectuate, a rezultat că persoana este decedată de mai mult timp, de câteva luni bune, se poate spune, deoarece este într-o stare avansată de descompunere”, a declarat șeful Jandarmeriei Montane Buşteni, Laurenţiu Alecu.

Urmează identificarea
Locul ales de turist pentru popas, este destul de retras, într-o zonă frecventată de animalele sălbatice. ”Nu este un loc de campare. După stadiul de descompunere în care se află, timpul de când a murit se pare că este destul de mare, poate fi chiar din iarnă”, a spus şeful Salvamont Buşteni, Gheorghe Haiduc.
Cadavrul bărbatului a fost coborât de către echipele de salvare la baza muntelui, apoi a fost transportat la Serviciul de Medicină Legală din Ploieşti.
Poliţiştii au început o anchetă pentru identificarea bărbatului, iar medicii legişti vor trebui să afle cauza morţii. Claudia BIRLA

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co