Actualitate

O lecţie de umanitate primită de la elevii Câmpinei !

spectacolSolidaritatea copiilor învinge criza
Mânate cu multă ardoare, din dorinţa de a face un bine, trei eleve au iniţiat, în forţă, o campanie umanitară. Scopul acesteia a fost strângerea de fonduri pentru Andreea Dumitran, fetiţa de 8 ani, bolnavă de tumoră cerebrală. Acţiunea lor a contribuit din plin pentru a se putea aduna suma necesară, ce constituie plata tratamentului, la o clinică din afara ţării.
Aşa cum se ştie din ediţia trecută a ziarului, tumora cerebrală a Andreei Dumitran este inoperabilă. Singura şansă ca să poată fi salvată viaţa acestui copil este un tratament cu bombardare de protoni şi ioni de carbon. Tratamentul nu poate fi făcut în ţară, nedispunându-se de o astfel de metodă. El se poate face doar în Rusia, Elveţia, Israel şi, relativ de curând, în Germania. Costul tratamentului se ridică între 30.000-35.000 de euro, bani pe care familia Dumitran nu i-a avut. Această sumă, vitală pentru viaţa micuţei Andreea, a fost strânsă într-un timp record, prin contribuţia multor oameni de bună credinţă şi cu spectacol-1inimi sensibile.
Iulia Vasile, Iulia Trandafir şi Teodora Oprescu sunt eleve în clasa a IX-a la Colegiul „Nicolae Grigorescu” din Câmpina. La îndemnul Iuliei Vasile şi ajutată de celelalte două prietene şi colege ale ei, au demarat cu rapiditate o campanie de strângere de fonduri pentru Andreea Dumitran. Au avut puterea şi răbdarea să meargă pe stradă, din om în om, din şcoală în şcoală, să ceară ajutor pentru fetiţa de 8 ani. În paralel cu această acţiune, au organizat la fel de repede şi un spectacol caritabil, care s-a desfăşurat la Casa Tineretului din Câmpina. Ce anume le-a îndemnat pe cele trei eleve să facă un astfel de gest, ne povesteşte chiar Iulia Vasile: „Ideea mi-a venit de la colegii mei mai mari de anul trecut, care au organizat un bal de caritate. Am discutat cu prietenele mele Teodora şi Iulia cum să procedăm. Ne-am gândit că Andreea este un copil mic, cu o problemă de viaţă foarte mare, foarte gravă. Ne-am mobilizat cât am putut de repede, fiind conştiente că totul se desfăşoară contratimp. Şi nu mă referspectacol-3 doar la acest spectacol, ci şi la strângerea de fonduri din oraş. Am reuşit să strângem aproape 20.000 de euro, doar de la oamenii pe care i-am abordat în oraş pe stradă. Recunosc că este un lucru cu care ne mândrim. Ni s-a umplut sufletul de bucurie, când am văzut că putem să contribuim pentru suma de bani, salvatoare de viaţă! Am întâmpinat şi greutăţi, recunosc. Este totuşi, criză.”
Colega ei, Iulia Trandafir, completează: „Nu am avut nici un impediment în a organiza acest spectacol, ci în colectarea de fonduri. Am întâlnit foarte mulţi adulţi care ne spuneau: Ştiţi, ne pare rău, nu e cea mai bună perioadă pentru a ne cere bani. Din partea şcolii nu am întâmpinat nici un fel de greutăţi, copiii fiind cei mai receptivi la povestea micuţei Andreea, primind bani de la cei de clasa I până la clasele a XII-a Toţi au fost dornici să ajute! Profesorii ne-au înţeles şi ne-au lăsat să intrăm în timpul orelor, să le spunem ce dorim şi să primim bani de la copii.”
Iulia Vasile completează cu maturitate demnă de un adult: „În privinţa spectacolului, ne punem mari speranţe că vor fi mulţi doritori să o ajute pe Andreea prin prezenţa lor şi implicit prin cumpărarea acelui bilet de 5 lei, bani care o vor spectacol-5ajuta să înceapă tratamentul salvator. Noi suntem conştienţi că acest tratament nu se va opri la 35 000 de euro. Cu siguranţă va costa mult mai mult, urmând şi un post-tratament după ce se va întoarce de la clinică. Trebuie să recunosc că toţi cei pe care i-am invitat să participe la spectacol, au fost bucuroşi să vină şi chiar am fost nevoiţi, datorită entuziasmului şi dorinţei lor mari de a ajuta, să mai tăiem din numerele pe care ar fi dorit să le prezinte în spectacol, pentru că s-ar fi întins pe o durată de timp foarte mare. Ar fi ieşit un spectacol de peste trei ore. Au fost foarte mulţi care au dorit să vină şi să se implice în acest spectacol şi să o ajute pe Andreea. Mulţi dintre ei au înţeles şi au acceptat să renunţe să mai participe, dar, cu condiţia să o facă prin donarea de fonduri băneşti.”
…Dar sala de spectacol a fost aproape goală!
Plini de entuziasm şi gânduri nobile, au participat la spectacol elevi din Liceele Forestier, Energetic, „Aurel Vlaicu” din Breaza. Bineînţeles că şi-au adus contribuţia şi elevii din Colegiul „Nicolae Grigorescu”, o trupă debutantă, „The Jacks”, debutanţi de hip-hop şi de beatbox, ansamblul folcloric Ciobanaşul şi trupa The Sixteens.
Sala de spectacole a Casei Tineretului s-a ocupat cu spectatori doar pe jumătate. Dintre aceştia, majoritatea erau tot elevi. Păcat! Toţi aceşti copii şi-au pus la bătaie talentul, timpul şi energia, pentru a aduna banii necesari salvării vieţii altui copil. Au cântat, au dansat, au recitat, au făcut tot ce se pricepeau mai bine. Trebuia doar să fie văzuţi şi ascultaţi pentru modica sumă de 5 lei, pe care ei au donat-o Andreei.
Şi totuşi, cineva acolo sus,
o iubeşte pe Andreea…

Acţiunea acestor copii nu a fost singulară. Rude ale părinţilor Andreei Dumitran au reuşit să strângă şi ele o sumă importantă de bani. Prin aportul primarului Horia Tiseanu, viceprimarului Ion Dragomir, Consiliului Local, diverşilor patroni ai unor societăţi şi câtorva persoane cu suflet mare, plus contribuţia consistentă a copiilor, s-au strâns destui bani pentru tratamentul Andreei. Moş Nicolae a fost darnic!
Sâmbătă, 5 decembrie, familia Dumitran, împreună cu Andreea, a plecat în Germania, la Hanovra. Luni, 7 decembrie, Andreea va începe tratamentul, care va dura între 6 şi 8 săptămâni. Familia Dumitran le mulţumeşte din inimă tuturor celor care i-au ajutat şi le-a dat posibilitatea şi speranţa să-şi îngrijească fetiţa. Părinţii Andreei consideră că a fost un miracol, faptul că au putut strânge, atât de repede, o sumă aşa de mare de bani. Iar ei vor să creadă în miracole! I.L.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co