Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

O asociaţie de proprietari vrea desfiinţarea unei staţii de transport public

Locatarii Asociaţiei de proprietari nr. 925, bl. R10, de pe strada Orizontului nr. 1 din Câmpina, solicită Primăriei mutarea sau chiar desfiinţarea staţiei de transport public de persoane, pe care o consideră amplasată total nepotrivit, în faţa intrării blocului.

În cererea adresată Primăriei şi susţinută în cadrul şedinţei de Consiliu din 26 mai 2011, preşedintele asociaţiei, Daniel Moise, a adus ca argumente faptul că autovehiculele oprite în staţie blochează intrarea în parcarea privată a blocului, împiedicând vizibilitatea celor care vor să iasă cu autoturismele, iar călătorii care aşteaptă mijloacele de transport în comun stau pe gardul împrejmuitor, care este proprietatea asociaţiei. Mai mult de atât, aceştia fac gălăgie, deranjând locatarii blocului R10, lăsând, în acelaşi timp, pe spaţiul asociaţiei, în mod constant, diverse gunoaie (coji de seminţe, sticle de băuturi, mucuri de ţigări etc.).
„Având în vedere faptul că această staţie de transport public de persoane nu are nimic amenajat, conform normelor în vigoare (în afară de un semn indicator şi acela amplasat pe proprietatea asociaţiei) precum şi faptul că se află la o distanţă de 10 metri de o biserică, la 25 metri de o intersecţie semaforizată şi la 100 de metri de autogară, considerăm că hotărârea de amplasare nu a răspuns cerinţelor, fiind nejustificată” se arată în cererea adresată primăriei şi semnată de 23 de locatari.
„Era vorba despre faptul că microbuzele care veneau dinspre autogară şi de pe strada Orizontului, generau probleme în trafic la intrarea în bulevardul Bălcescu. Blocau celelalte maşini, atunci când treceau spre staţie” a spus consilierul Monica Clinciu, cu privire la adoptarea hotărârii din 2008 şi care s-a pus în aplicare anul acesta. Consilierii au promis preşedintelui asociaţiei, Daniel Moise, că vor analiza această situaţie.
Cu siguranţă, anumitor transportatori nu le va conveni mutarea staţiei, pentru că, la baza amplasării în faţa blocului R10, stau şi considerente ce ţin de concurenţă. Unii patronii de firmă, care iau călătorii din autogară, în funcţie de traseele obţinute prin licenţă, nu ar trebui să mai oprească şi în staţia de la intrarea în B-dul Nicolae Bălcescu, pentru că împuţinează clienţii altor firme, ce au dreptul prin contract să ia călători de aici. Dar, se continuă această practică şi, cu toate că se iau călători din staţia contestată de asociaţia de locatari, unii şoferi, în goana după clienţi, opresc în continuare şi la staţia de la intrarea în B-dul Bălcescu. Carmen NEGREU

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co