Actualitate

Noua taxă de primă înmatriculare, amânată cu un an?

Taxa auto pentru prima vânzare a maşinilor înmatriculate înainte de 2007 ar putea fi amânată până în 2013, ca urmare a unei propuneri a UDMR făcută luni, coaliţiei, prin intermediul ministrului Mediului, Laszlo Borbely. Cum introducerea acestei taxe a făcut mare vâlvă în ultima perioadă, această informaţie a suspendării ei a atras o serie de reacţii la cald şi din partea câmpinenilor. Iată câteva dintre opiniile acestora.
Carmen NEGREU

Şofer: „Ce să spun… sunt foarte mulţumit, chiar trebuie să-mi înmatriculez şi eu maşina. E bine venită şi reducerea la taxa de mediu dar… e un moment bun,  care îi avantajează pe cei de la putere, că se apropie alegerile”.

Instalator: „Nu sunt de acord cu taxa de mediu, în general, pentru că sunt aduse maşini de afară, mult mai bune decât cele care sunt în ţară. Cât despre suspendarea pe un an de zile a taxei de primă înmatriculare, ar fi ideală”.

Pensionar: „Reducerea taxei de mediu cu 25% este un lucru bun. Ar putut fi şi mai mare reducerea. Sunt de acord ca maşinile care nu sunt în stare perfectă de a fi conduse, fiind un risc pentru ceilalţi participanţi la trafic, să fie supuse taxei. Dar, mi se pare că asta e o făcătură, cu taxa asta auto de primă înmatriculare, în sensul că au văzut că merge prost percepţia oamenilor din stradă, şi mă refer şi la proteste, şi ca să se mai dreagă busuiocu’, o amână  cu un an de zile”.

Şofer: „După părerea mea nu trebuia să se pună taxa aceea de primă înmatriculare, că nu are rost, din moment ce plătim rovinietă, plătim atâtea, sau legat de taxa de mediu, plătim noxele la fiecare inspecţie tehnică. Taxa de primă înmatriculare ar trebui anulată, nu suspendată. În ce priveşte reducerea taxei de mediu cu 25%, trebuiau să se gândească mai bine, că am luat maşină nouă, nu poluează”.

Salariat: „E clar că nu pot fi de acord cu această taxă de primă înmatriculare… N-am înţeles…, mai ales pentru maşinile autohtone… să nu poţi să le înscrii, să plăteşti taxa aceea, e groaznic! La viaţa pe care o avem şi la salariile pe care le avem… Ei întotdeauna înţeleg lucrurile cum vor. Dacă dânşii au venituri pe măsură, nu se gândesc şi la ceilalţi, care nu au. Eu zic să anuleze taxa de primă înmatriculare, nu s-o suspende, pentru că nu cred că e necesară pentru România”.

Pensionar invalid: „E o idee foarte bună care ar trebui pusă în practică, cât mai repede, cu toate că, în principiu, nu sunt de acord deloc, cu taxa. Poate că cel mai bine ar fi să se anuleze de tot. În privinţa reducerii taxei de mediu, la fel, e bine că se mişcă ceva. Dar, cred că ar trebui să fie redusă cu un procent mai mare. Cine îşi ia o maşină, o ia în general, de afară, neavând bani să-şi ia una nouă, din ţară. Costă mai mult înscrierea, decât maşina”.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co