Actualitate

Nevăzătorii au sediu nou

Asociația Nevăzătorilor – Filiala Prahova s-a mutat, săptămâna trecută, în casă nouă.

Deși au primit în folosință un sediu situat pe strada Democrației încă din 2009, reprezentanții asociației s-au putut muta abia acum, pentru că abia
s-a finalizat racordarea imobilului la utilități și repararea acoperișului prin care ploua.
Toate acestea s-au făcut din fonduri proprii și donații până s-a ajuns la cheltuirea a peste 40 de mii de lei. “Am făcut demersuri pe lângă Primărie, ca să ne ajute cu ce îmbunătățiri am făcut în exterior: acoperiș, jgheaburi, aplecătoarea din față. Până acum am primit numai sprijin verbal”, a declarat președintele Asociației Nevăzătorilor – Filiala Prahova, Emanoil Bratu, care speră să recupereze de la Primărie doar banii de la refacerea acoperișului.

Spațiu limitat
În acest spațiu, asociația, care numără peste 2.000 de membri, își va desfășura activitățile specifice pe o suprafață de doar 80 de metri pătrați, în loc de 135, ca înainte.
“Suntem asociație de utilitate publică, avem personalitatea juridică, desfășurăm activități culturale, sportive, furnizăm servicii sociale, am încheiat o serie întreagă de înțelegeri între asociație și Direcția de Asistență Socială, eliberăm foi de drum…”, a mai spus Emanoil Bratu.
Vechiul sediu de pe strada Poștei nu mai putea fi utilizat decât până la sfârșitul lunii octombrie, urmând ca imobilul să fie retrocedat.
În plus, acesta era pe punctual de a se prăbuși în orice moment peste chiriași, fiind într-o stare avansată de degradare. R. E.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co