Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

Neputincioşi în faţa naturii

neputinciosi-in-fata-naturii-3Localnicii din Comarnic au ajuns în pragul disperării. Alunecările de teren înaintează pe zi ce trece, iar măsurile întârzie să apară.

Oamenii din oraşul Comarnic vorbesc cu lacrimi în ochi despre neputinţa pe care o resimt în faţa naturii. Au făcut zeci de apeluri la Primărie, însă aici nu sunt fonduri. Nici de la judeţ, sau de la Guvern, nu au venit ajutoare financiare, iar munca de o viaţă le este pusă în pericol.  Zăpada s-a topit, iar pământul a alunecat şi mai mult. Craterele au ajuns acum aproape de casele oamenilor. De frică, localnicii nu mai pot închide un ochi noaptea. Mulţi se gândesc să-şi abandoneze locuinţele şi să se mute la rude, sau la prieteni, pentru a nu sfârși, în caz de calamitate, printre dărâmăturile propriilor case. „Nici nu dormim. Auzim cum pleacă terenul şi ne este frică să nu vină peste casă. La fiecare ploaie ne rugăm cerului să nu ne înghită pământul de vii. Până la urmă, dacă alunecările înaintează, ne vom muta cu chirie, sau la nişte rude”, a povestit Veronica Ifrim. Deocamdată, se realizează un studiu de fezabilitate, în locurile afectate de alunecări.
Perspectivele nu sunt înbucurătoare
Reprezentanţii Primăriei spun că au cerut ajutorul Prefecturii şi Consiliului Judeţean, însă nu au primit fonduri. Dacă nu se va interveni în scurt timp, zeci de case vor fi înghiţite de pământ. „N-aş vrea să creez panică spunând că vor fi afectate imobilele, însă sunt zone în care dacă nu se va face ceva, se vor produce nenorociri. Am făcut adrese către toate organele abilitate. Încercăm să întocmim studiul de fezabilitate pentru aceste alunecări, iar apoi vom avea nevoie de sprijinul Prefecturii şi al Guvernului pentru obţinerea fondurilor, întrucât bugetul localităţii nu poate suporta  consolidarea terenului”, a declarat primarul oraşului Comarnic, Dorian Botoacă. Autorităţile locale spun că au încercat să intervină, însă au nevoie de foarte mulţi bani. Până va fi rezolvată situaţia, localnicii au decât o singură speranţă: să nu mai plouă.Adelina ANEI

Targul National Imobiliar
Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co