Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

A rămas piaţa pustie

frigul-i-a-alungat-din-piata-2În mijlocul cartierului Izvor din Sinaia tronează o clădire modernă, care adăposteşte zeci de tarabe goale. Este vorba despre piaţa din staţiune, care a fost practic abandonată de comercianţi.

Este prea frig pentru ca oamenii
să-şi poată ţine marfa în aer liber şi, în plus, și-ar  pune în pericol sănătatea. Pe gerul din ultima perioadă, multe fructe şi legumele îngheţate au ajuns să fie aruncate la gunoi. „Au plecat toţi comercianţii de aici, deoarece este foarte frig. Eu am marfa depozitată într-o taraba şi îmi este groază să mă uit la ea, deoarece sunt convins că a îngheţat. Ne-au tot promis de la primărie că vor acoperi aici, însă până acum avem parte numai de promisiuni”, a spus Cristi Pădurice.
Sinăienii care locuiesc în zonă şi-ar dori să aibă o piaţă plină cu marfă de calitate. Clădirea există, dar marfa şi producătorii lipsesc. În aceste condiţii, oamenii se aprovizionează de la marile magazine. „Nu este normal să mergi într-un supermarket pentru a-ţi cumpăra o legătură de pătrunjel, dar nu ai de ales”, spun sinăienii din cartierul Izvor. „Piaţa este frumosă, ca şi aspect, însă nu găseşti fructe sau legume, pentru că toţi comercianţii au renunţat să mai vândă iarna. Din câte ştiu, este piaţă de vară, însă putea face o investiţie mai bună pentru a funcţiona şi iarna. Au mai venit câţiva vânzători pe aici, însă nu au stat prea mult, pentru că nu au rezistat frigului. Nu este posibil ca în tot acest cartier să nu avem de unde lua o ceapă, sau nişte verdeaţă”, a spus Ilie Neacşu.

E jale și la centru
Singura piaţă din Sinaia care funcţionează şi iarna este cea din zona centrală. Din păcate şi aici majoritatea tarabelor au fost abandonate de comercianţi. Pentru că pierderile sunt mai mari decât încasările, producătorii au decis să-şi închidă afacerile. Din peste 20 de standuri, doar patru mai sunt ocupate în prezent. A. A.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co