Actualitate

Nepoata le-a furat averea

Doi pensionari din comuna prahoveană Dumbrăveşti s-au trezit că au rămas peste noapte fără toată agoniseală lor de o viaţă – 600 de milioane de lei vechi pe care, neinspirat, îi pitiseră într-un sertar din garaj. Mai mare le-a fost amărăciunea când au descoperit că unul dintre cei trei hoţi prinşi de poliţie este chiar nepoata lor de 13 ani.

Unde sunt banii?
Culmea este că, la fel ca femeia din Ploieşti, căreia i s-a furat 1 milion de euro, soţii Toader avuseseră banii în bancă, dar i-au retras de frica recesiunii. Aşa că acum, întreaga sumă, adică 600 de milioane de lei vechi stătea pitită într-un dulap cu scule din garaj. Banii erau aşezaţi într-o pungă şi cu tot cu aceasta au şi dispărut. Pensionarii sunt supăraţi cu atât mai mult cu cât unica lor nepoată i-a dus pe hoţi la bani. “Am muncit toată viaţa pentru banii ăia. Soţul meu a lucrat la Naval Rom şi amândoi aveam pensii frumuşele. Ţineam banii tot pentru fiica şi nepoata noastră. Acum s-au dus toţi. Nepoata mea de 13 ani cu minte de copil a vrut să ne vadă săraci”, a declarat cu obidă Maria Toader.  Bătrânii cred că întreaga sumă, aşa cum le-a spus nepoata lor, sunt la minora de 16 ani, fugită între timp în Spania. Ei se întreabă totuşi cum de poliţia nu a putut recupera nimic, cu atât mai mult cu cât hoţii au fost prinşi foarte repede. Primarul din localitate spune că vina le aparţine bătrânilor, pentru că la ei nu s-a mai întâmplat aşa ceva, chiar dacă oamenii sunt săraci.
“Sunt săraci, dar nu fură din comună, ci de pe la alţii. Nici nu s-a mai pomenit aşa ceva. Am un singur dosar penal în comună pentru unii care au furat lemne din pădure. Dar oamenii ăştia sunt vinovaţi că şi-au lăsat agoniseală în garaj, la îndemâna hoţilor”, a declarat Valentin State, primarul comunei Dumbrăveşti. Până acum, bătrânii nu au văzut nici măcar un leu din suma care li s-a furat.
Necazul face că acum chiar să aibă nevoie de bani. Bătrânul suferă de o cumplită boală şi are nevoie de tratamente costisitoare. R. E. u

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co