Nemulţumiri pe strada Prundului din Sinaia
Sinăienii care locuiesc pe strada Prundului din staţiune spun că s-au săturat să îndure condiţiile improprii puse la dispoziţie de către administraţia locală. Oamenii stau, de ani buni, în casele care aparţin Primăriei. În timp ce unii au ales să plătească pe lună o chirie modică, alţii au făcut un efort financiar şi le-au cumpărat. Cu toate astea, o parte din chiriaşi sunt revoltaţi şi spun că nu au toalete. Tot ei susţin că Primăria a promis că le va aduce unele ecologice, însă, până acum, promisiunea nu s-a concretizat. „Suntem câteva familii care nu avem toalete de ani buni şi cei de la Primărie ne-au promis că ne vor ajuta, însă n-au făcut nimic. Anul trecut, au adus două toalete ecologice şi, după două luni, ni le-au ridicat. Nu avem toţi posibilitate să ne construim o baie. Eu am o singură cameră, în care stau cu soţul şi cu băiatul de 28 de ani. Unde să mai construiesc, dacă am spaţiul atât de mic? Nici măcar nu avem o magazie unde să ne ţinem lemnele sau legumele pentru iarnă. Trebuia ca Primăria să se preocupe şi de noi puţin. Nimeni nu a venit să ne repare tabla de pe casă şi ne plouă în locuinţe”, a povestit un locatar. Reprezentanţii Primăriei spun că, la un moment dat, au dus în acea zonă o toaletă ecologică, însă oamenii au fost nemulţumiţi de locul unde a fost amplasată.
Administraţia locală susţine că neînţelegerile apărute între cei care locuiesc în imobil au dus la ridicarea acesteia. Totodată, conducerea oraşului a mai precizat şi că s-au făcut pe strada Prundului diferite modernizări, în funcţie de bugetul local, pentru că, din chiriile modice plătite de oameni, nu se pot realiza investiţii de amploare în zonă.
„A existat un wc comun, însă din cauza unor neînţelegeri dintre cei care stau acolo, nu mai este folosit de toată lumea. Am încercat o soluţie cu toalete ecologice şi iar au apărut nemulţumiri, de data aceasta ţineau de amplasamentul lor. Nu cred că vom rezolva în acest an problema, deoarece avem foarte multe lucruri costisitoare de făcut, în special pentru evacuaţii din casele naţionalizate. Acolo sunt două categorii de oameni. Unii gospodari, care au realizat amenajări pentru a avea un minim de confort, şi unii care aşteaptă de la Primărie să le schimbe şi becurile, dacă se poate. Trec destul de des prin zonă şi am reuşit să amenajăm un teren de joacă pentru copii, aleile le-am înfrumuseţat, dar oamenii trebuie să înţeleagă că ar trebui şi ei să pună mâna şi să facă câte ceva”, a precizat Gheorghe Bădăran, viceprimarul oraşului Sinaia.
Oamenii de pe strada Prundului spun că în zonă mai este o problemă: cea a a podului care leagă oraşul de zona unde locuiesc. Ei spun că altă cale de acces nu există către casele lor şi că le este frică pentru copii ca nu cumva să scape printre scândurile care lipsesc. Aceştia povestesc că nu se încumetă să treacă peste pod atunci când se lasă seara, deoarece se tem ca nu cumva materialul şubred să se prăbuşească cu ei. Cu timpul, lemnul a putrezit şi, acum, stă să cadă. „Podul a devenit un adevărat pericol pentru noi. Acum câteva săptămâni, o doamnă era cât pe ce să scape în apă, deoarece a cedat o scândură cu ea. Oamenii care au maşini au mai încercat să-l repare, însă este foarte vechi şi, chiar dacă reparăm câte ceva, cedează în alte locuri. Ne este frică şi pentru copiii. Stăm şi ne aşteptăm nepoţii când vin de la şcoală, de frică să nu păţească ceva”, a spus un localnic. Administraţia locală a anunţat că va reabilita podul în curând. Peste câteva zile, vor începe lucrările de reparaţie, iar grinzile se vor înlocui, astfel încât podul să fie sigur atât pentru maşini, cât şi pentru pietoni. Adelina ANEI