Eveniment

Ne-au adus aminte de sărbători

gen-2În prag de sărbători, la Şcoala Centrală din Câmpina a avut loc un cerc pedagogic la care au participat toţi elevii de clasa a patra de la şcolile din Câmpina şi nu numai. Într-un decor de poveste, micuţii au pus tot sufletul în organizarea unor momente deosebite, sub îndrumarea învăţătoarelor.
Cercul pedagogic pentru celelalte clase primare a fost găzduit în alte unităţi şcolare din oraş, însă la Şcoala Centrală se dorea de multă vreme această activitate, fiind o şcoală nouă, modernă. Spre bucuria elevilor, activitatea a însemnat colinde, scenete, dar şi expoziţie de pictură şi lucru manual: „Am pictat un om de zăpadă. Nu mi-a fost greu, îmi place să fac asta.” / „Eu am făcut un tablou pentru acest cerc pedagogic şi mă pregătesc să îl arăt la sfârşitul scenetei.” / „Am făcut o sorcovă. Ştiu să fac asta de la doamna învăţătoare; nu a fost deloc greu. O să merg cu această sorcovă după Anul Nou.”
Orice serbare a copiilor aduce zâmbetul pe buze şi impresionează prin implicarea lor, ca mici actori sau cântăreţi.
„După încrâncenarea în care am trăit o lună de zile cu campania electorală, această serbare parcă este ca un plasture pe o rană deschisă. Văzându-i pe copii cât suflet pun în tot ce fac, este ceva deosebit”, a declarat Gabriela Piciu, învăţătoare.
La atmosfera caldă, de sărbătoare, au contribuit şi „Micii melomani”. Îmbrăcaţi în costume populare, copiii grupului condus de profesoara Ruxandra Brezeanu au adus colindul în inima celor prezenţi.
„Să lucrezi cu copiii e frumos, e greu, dar satisfacţiile sunt mari când îi vezi pe scenă, că reuşesc să ţină un program de colinde, şi în română, şi în alte limbi de circulaţie internaţională. Este frumos; cel mai frumos este când îi vezi pe ei că sunt fericiţi şi că îşi încântă şi părinţii în momentul în care îi văd în sală. Este fericit şi profesorul că îşi duce treaba la bun sfârşit”, a spus Ruxandra Brezeanu, profesor coordonator la „Micii melomani”.
Cercul pedagogic a fost un real succes; un spectacol plin de emoţie şi bucurie, în care copiii au jucat rolul principal, aducând Crăciunul mai devreme, mai aproape de suflet.Diana ROMAN

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co