Actualitate

Natura dezlănţuită a făcut ravagii

Furtuna din seara zilei de 20 iulie a generat pagube importante în Câmpina, producând numeroase avarii la conductele de gaze şi reţeaua electrică.

Potrivit unui referat întocmit de Poliţia Locală a Municipiului Câmpina şi înaintat conducerii administraţiei locale, s-au constatat evenimente după cum urmează: Calea Daciei, banner căzut, ocupând o bandă de circulaţie; în cartierul Slobozia, la intersecţia str. Garoafelor cu Anton Pann a fost smuls acoperişul unei case, în cădere fiind avariată conducta de gaze. Distrigaz a intervenit, oprind distribuirea gazelor; pe B-dul N. Bălcescu s-a rupt un copac (o plută) care a căzut pe acoperişul căminului Petrol, rupându-l; tot pe B-dul N. Bălcescu, în zona Unităţii de Jandarmi, au căzut mai multe plute pe carosabil, inclusiv un stâlp electric ce rămăsese agăţat în cabluri; puterea vântului a trântit la pământ gardul stadionului de la IRA; pe str. Mesteacănului, un brad a căzut pe firele electrice (scos din rădăcină) şi pe acoperişul unui imobilului. La faţa locului a fost nevoie de prezenţa echipajului de descarcerare şi a poliţiei, acţionându-se cu drujbe pentru tăierea şi înlăturarea copacului. Acoperişul nu a fost deteriorat. Furtuna puternică  şi ploaia torenţială au făcut ca lacul Curiacul să refuleze din cauza debitului de apă crescut, aceasta scurgându-se pe str. Pictor N. Grigorescu. Practic, furtuna a atins majoritatea cartierelor câmpinene, copacii căzuţi, crengile smulse, acoperişurile avariate şi firele electrice căzute la pământ – unele cu stâlpi cu tot -, fiind probleme existente peste tot. Astfel în multe zone, a fost afectat atât iluminatul public cât şi cel casnic.
Multe probleme
Nicio persoană nu a suferit vreo vătămare fizică în urma acestei furtuni. Un incident minor, ce ţine mai mult de legile moralei decât ale contravenţiei, s-a petrecut în jurul orei 01.30,  când viceprimarul Ion Dragomir, care a coordonat mai multe evenimente ale nopţii furtunoase, se afla în zona blocurilor IRA. Acesta a solicitat intervenţia poliţiei locale, pentru că un cetăţean încerca să taie un brad, căzut în urma furtunii. El a fost legitimat şi avertizat verbal după care a părăsit zona. Remedierile stricăciunilor provocate de furtună s-au făcut în cursul zilei, în funcţie de solicitările apărute, fiind implicate primăria, poliţia locală şi societăţile ce ţin de Electrica, Distrigaz etc.
A doua zi, mai mulţi câmpineni dintre cei ale căror bunuri au fost afectate de furtună au luat cu asalt Primăria Câmpina pentru a solicita adeverinţe prin care să se confirme că furtuna în cauză a fost pe raza municipiului, producându-le pagube materiale. În baza acestor adeverinţe, firmele de asigurări întocmesc dosarul celor păgubiţi, putându-le plăti daunele produse de natura dezlănţuită. Carmen NEGREU

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co