Cultura

Muzică şi nu doar atât

retrospectiva-stagiuneSâmbăta trecută a avut loc prima proiecţie audio-video din seria de retrospective a „Stagiunii Muzicale de la Buşteni”.

Cu această ocazie a fost proiectat pe ecran de ¾ metri concertul „Anotimpurile” de Antonio Vivaldi, în interpretarea Ansamblului cameral „Artmusik” (Mioara Moroianu – vioara I, Emil Stegar – vioara a II-a, Florin Matei – violoncel, Dan Joiţoiu – violoncel şi solist Marius Bâclea – vioară), concert care a avut loc pe data de 10 martie 2012.
Publicul aflat în sală a fost încântat de această bijuterie a muzicii preclasice cât şi de interpretarea virtuosului cvintet.

În programul viitor
Pentru Săptămâna Mare a Paştelui, Centrul Cultural „Aurel Stroe” din Buşteni a pregătit următoarele activităţi:
– marţi 30 aprilie 2013, ora 18.00, va avea loc un recital extraordinar cu violonistul canadian Conrad Chow, acompaniat la pian de Olga Babadjan. În program vor fi interpretate lucrări din Wolfgang Amadeus Mozart, Johannes Brahms, Pugnani–Kreisler, Johann Sebastian Bach, Ronald Royer, Camille Saint Saens.
– joi, 02 mai 2013, între orele 10.00 şi 13.00, ca în fiecare an, va avea loc concursul de încondeiat ouă „Un ou frumos pentru Hristos”, aflat la ediţia a VIII-a. Acesta este adresat copiilor de vârstă şcolară, iar realizatorii celor mai frumoase ouă încondeiate vor fi răsplătiţi cu diplome şi premii;
– joi, 02 mai 2013, ora 18.00, va avea loc un concert de muzică folk cu Puiu Creţu Band şi Emeric Imre. Intrarea va fi liberă. A. R.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co