Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

Muncă în folosul comunităţii

Vor presta muncă în folosul comunităţii dacă nu îşi vor face curat în faţa gospodăriilor. Asta îi aşteaptă pe băicoieni chiar din această primăvară.

Sătule de cei care nu îşi achită amenzile către bugetul local, aplicate pentru că nu igienizează spaţiul verde dar şi şanţurile din faţa caselor, autorităţile locale din oraşul Băicoi au pe masa de lucru un text de hotărâre de consiliu local care prevede zile de muncă în folosul comunităţii în locul amenzilor. „Sunt destul de mulţi cei care au primit amenzi, dar care tratează cu o foarte mare indiferenţă acest lucru. Aşa că ne trezim, în peste 80% dintre cazuri, că oamenii nu achită contravaloarea amenzilor. Aşa că ne-am gândit la un proiect de hotărâre de consiliul local, prin care amenda să fie transformată în muncă în folosul comunităţii. Deja acest text a ajuns o dată în consiliul local, însă a fost respins pentru a se aduce câteva îmbunătăţiri”, a explicat Silviu Fenic, viceprimarul oraşului Băicoi.

E bine, e rău…
Cât despre oameni, aceştia au păreri diferite. Dacă unii văd măsura ca o formă de educaţie civică, alţii spun că hotărârea de consiliul local ar fi una injustă. „Eu nu sunt de acord cu o aşa hotărâre. Pentru că eu degeaba fac curat în faţa porţii mele dacă după o jumătate de oră este iar gunoi de la trecători”, a explicat o localnică.
„Sunt de acord. Doar aşa vom deveni mai civilizaţi. Dacă vezi o hârtie în faţa porţii, te vei duce să o iei, pentru că vei fi constrâns de lege. Este foarte bine gândită”, a spus o altă persoană. „Mie nu mi se pare deloc bună decizia asta. Ar trebui trimis cineva de la primărie să facă curat şi apoi noi oamenii să plătim. Eu, spre exemplu, sunt bolnav şi nu mai pot munci. Ca mine sunt şi alţi oameni. Adică nu este vorba de rea voinţă, dar nu mai pot din cauza sănătăţii”, a explicat un alt localnic.
Cei care au astfel de amenzi trebuie să ştie că nu vor putea solicita niciun fel de act din partea primăriei, până nu îşi achită mai întâi amezile.
Anul trecut au fost amendate aproximativ 100 de persoane, colectându-se la bugetul local 17.200 de lei. În 2011 au fost aplicate deja peste 30 de amenzi, însă mai puţin de jumătate au fost şi achitate. M. B.

Targul National Imobiliar
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co