Cultura

Multe cărţi noi la Biblioteca Municipală din Câmpina

carti-noi-3900 de volume au sosit sub forma unei donaţii a Bibliotecii Naţionale a României.

Directorul Bibliotecii din Câmpina, Liliana Oiştie, are pentru cititorii  o mare surpriză. Sfârşitul anului 2009 a adus 900 de cărţi noi, printr-o donaţie de la Biblioteca Naţională a României. Volumele, încă ambalate, aparţin mai multor domenii, astfel încât sunt binevenite pentru a satisface curiozităţile oricărui gen de cititor.
„Sunt 900 de cărţi, încă împachetate, în valoare de aproape 11.000 de lei. Sunt cărţi importante, din toate domeniile. Am venit să văd despre ce este vorba, pentru că mă interesează, vreau să ştiu ce e nou la Bibliotecă şi ce putem recomanda şi la Cercul Literar şi celor din licee. Este un lucru minunat că s-a reuşit mărirea numărului de volume la sfârşitul anului 2009”, a spus directorul Casei Municipale de Cultură „Geo Bogza”, Florin Dochia.
Volumele provin din Depozitul Legal al Bibliotecii Naţionale, acolo unde fiecare autor lasă un număr de nouă cărţi.
„Este vorba despre o donaţie. Cărţile sunt primite de la Biblioteca Naţională; noi am făcut o cerere către Rezerva Naţională de Publicaţii iar dânşii au selecţionat aceste cărţi din toate domeniile: literatură, istorie, geografie, filozofie, religie. Aceste cărţi provin din depozitul legal al Bibliotecii Naţionale. Pentru cei care nu cunosc termenul de depozit legal, aceasta este una dintre modalităţile de completare a colecţiilor specifice Bibliotecii Naţionale”, a declarat directorul Bibliotecii Municipale Câmpina, Liliana Oiştie.
În scurt timp aceste cărţi vor fi înregistrate în cataloagele de inventar ale acestei instituţii, pentru a putea fi citite de toţi cei interesaţi. Mai mult decât atât, se aşteaptă o altă donaţie de 500 de volume. Câmpinenii, şi nu numai, sunt aşteptaţi să se bucure de lectură.Diana ROMAN

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co