Editorial

Mugetul de criză

Odinioară o vacă de muls cu ugerul mare cât toate poftele oamenilor de afaceri, parlamentarilor, investitorilor, primarilor, bugetarilor, beneficiarilor de retribuţii băneşti speciale şi tuturor celorlalţi nemernici care şi-au luat porţia cu mâinile murdare, statul s-a oprit, brusc, din păscutul post-decembrist, tulburat, parcă, de un tăune de criză, care a spulberat liniştea plaiului mioritic. A terminat de rumegat şi, cu degetele fine ale conducătorilor, s-a scărpinat între coarne şi a găsit soluţia mai mult decât necesară: „Muuu”!
Aşa se face că o mulţime de instituţii au pornit pe urmele oamenilor simpli, banali până la ajutor social şi pensie de invaliditate de gradele I şi II, pentru a-i descoperi, a-i scoate la iveală, a-i demasca pe cei care, posedaţi de forţele răului comunitar, au comis netrebnicia de a beneficia de aceste venituri în mod ilegal. Ba chiar şi orbii care au permis de conducere au fost luaţi la ochi de către autorităţi şi numai în Prahova s-au găsit vreo 500 de persoane aflate într-o astfel de incompatibilitate, existând certitudinea că unii sunt mânjiţi şi cu avantaje financiare specifice, necuvenite.
E drept că e rost de economie, dar poate n-ar fi rău să-i vedem amendaţi la sânge pe deputaţii şi senatorii chiulangii, pe cei fără iniţiative parlamentare, să aducem bani la buget recuperând marile sume de la marii infractori cu gulere albe, care pozează în albumul justiţiei, cu mâinile curate.
Altminteri, doar bătând, cu poliţia, la uşa bunicuţei handicapate, statul poate că nu mai e o vacă de muls, dar cu siguranţă pare a fi un mare bou. Adrian RADULESCU

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co