Imobiliare Valea Prahovei
Politica

Moţiune fără speranţă

În cadrul unei conferinţe de presă, PSD a anunţat prin reprezentanţii săi că săptămâna aceasta, mai precis miercuri, se va dezbate în Parlament moţiunea de cenzură introdusă de USL, în raport cu angajarea răspunderii actualului Guvern, faţă de Codul Muncii.

Moţiunea poartă titlul „Codul Boc – salarii mici, şomaj mare, firme falimentate”. Alături de Horaţiu Zăgan şi Gheorghe Tudor, vicepreşedinţii filialei PSD Câmpina, senatorul Georgică Severin a scos în evidenţă guvernarea lui Adrian Năstase şi a lui Victor Ciorbea care „s-au bazat pe o anumită filozofie economică. Guvernul Ciorbea nu a reuşit prea bine, Guvernul Năstase a reuşit mult mai bine. Dacă ne uităm la actualul Guvern, vedem că singura filozofie a acestuia este una a tăierilor. A tăiat tot ce se putea tăia, a tăiat lucruri pe care nici măcar nu le-a anunţat. A mărit costurile pentru populaţie, sub toate formele posibile şi imposibile. Am asistat la o curbă de sacrificiu a ajustării veniturilor populaţiei. Poate că populaţia ar fi putut să înţeleagă această ajustare, având în vedere criza, dacă nu s-ar fi desfăşurat în paralel cu sporirea sumelor alocate clientelei PDL”.
Rezultat previzibil
Întrebat dacă există vreo şansă de a trece moţiunea de cenzură de votul parlamentarilor, senatorul Georgică Severin a răspuns cu sinceritate: „Nu! Dar este datoria noastră, a opoziţiei, pentru că nu ne-aţi trimis în Parlament să dormim ca alţii, fiind normal să folosim orice mijloc legal care îl avem la dispoziţie, este normal să folosim orice mijloc parlamentar care îl avem la dispoziţie, este normal să ne precizăm argumentele cu care contrazicem afirmaţiile guvernamentale. Dacă noi n-am face acest lucru, guvernanţii ar trage concluzia că au dreptate. Oricum, nu-i interesează ce spun ceilalţi! Apoi, nu putem să excludem niciodată şansa ca, unor parlamentari, să le vină mintea cea de pe urmă”.
În altă ordine de idei, în plan local, consilierul Gheorghe Tudor s-a arătat deranjat de praful care se ridică pe străzile Câmpinei, din cauza nisipului şi a sării care s-au folosit la topirea zăpezii, sugerând o măturare mecanizată, pentru a putea fi stropite străzile cu apă. Nu a pierdut ocazia să scoată în evidenţă faptul că primăria nu pune în aplicare anumite proiecte aprobate de Consiliul Local, pentru care s-au cheltuit bani cu studii de fezabilitate. În acest sens a dat ca exemplu printre altele, faptul că nu se construieşte o Casă a Căsătoriilor, iar la Fântâna cu Cireşi nu s-au făcut amenajările şi îmbunătăţirile aprobate în Consiliul Local. Carmen NEGREU

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co