Actualitate

Monstrul de beton din centrul oraşului

De ani buni, aproape de centrul municipiului Câmpina, tronează o clădire neterminată, un bloc cu şapte etaje. Este vorba de blocul de pe B-dul Carol I, nr. 82. Municipalitatea a acţionat în instanţă firma care a obţinut dreptul de concesiune asupra terenului şi a demarat construcţia fără sfârşit şi aşteaptă decizia judecătorilor,la ultimul termen din luna septembrie.

În 1995, SC Duran Internaţional, firmă cunoscută drept a omului de afaceri Dan Ungureanu, a obţinut un contract de concesionare pentru o suprafaţă de teren de 550 mp, în vederea realizării unui imobil. Clădirea se dorea a fi realizată pentru birouri, sedii pentru firme, spaţii pentru prestări servicii, spaţii comerciale etc. Iniţial, imobilul s-ar fi construit cu minim trei etaje. După doi ani, în 1997, firma SC Duran Internaţional este radiată şi devine SC Erin, obţine o nouă autorizaţie pentru construire birouri cu subsol şi patru etaje, cu termen de valabilitate 12 luni şi termen de execuţie de 24 plus 12 luni.
După şase ani, se doreşte supraetajarea blocului cu etajele 6 şi 7, cu termen de valabilitate al autorizaţiei de 12 luni şi termen de execuţie de 24 de luni.
Cu câtva timp în urmă, viceprimarul Ion Dragomir declara presei locale că în Câmpina sunt câteva persoane care ignoră total autorităţile şi legile, făcând referire la administraţia firmelor SC Duran, SC Rodan şi SC Erin, care nu se lasă verificate. „Din ceea ce putem vedea din acte şi de pe domeniul public, deoarece nu se poate intra, aceste societăţi sunt fruntaşe în construirea ilegală în Câmpina, pe spaţiul privat. Din păcate, nu reuşim să ajungem să le controlăm”, spunea vicele Dragomir.
În ceea ce priveşte această construcţie pe teren concesionat, abia în 2009, „Consiliul Local şi Primăria Câmpina acţionează în instanţa de contencios administrativ şi comercial firma Erin, pentru anularea concesiunii şi constatarea dreptului de proprietate asupra construcţiei, ultimul termen urmând a fi pe 30 septembrie 2010”, a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei Câmpina, Mariana Pătraşca.
Clădirea, în stadiul în care se află în momentul de faţă, nu numai că generează un aspect neplăcut ambientului arhitectural din zonă, dar, aşa cum se poate observa şi cu ochiul liber, chiar de către necunoscători, are şi o uşoară înclinaţie, „concurând” cu Turnul din Pisa, şi mulţi cetăţeni se întreabă ce rezistenţă ar putea avea această clădire în caz de cutremur şi cum ar putea afecta clădirile din jur – blocuri de locuinţe, o bancă, un supermarket, în caz de… Doamne, fereşte!
Încercând să aflăm chiar de la administratorul firmei Erin motivele reale pentru care această construcţie nu a fost finalizată, ne-am lovit de porţi închise la adresa de pe str. Calea Doftanei nr.132. Pe site-ul firmei, probabil neactualizat de multă vreme, apare un număr de telefon, la care nu răspunde nimeni.Carmen NEGREU


To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co