Actualitate

Metoda “Accidentul” a dat ortul popii

Oamenii legii prahoveni au dat astăzi o lovitură importantă persoanelor suspectate că au practicat metoda înşelătoriei cunoscută sub numele de metoda “Accidentul”.

Polițiștii din Prahova efectuează 11 percheziții la persoane bănuite de înșelăciuni prin această metodă, care a cauzat un prejudiciu estimat la aproximativ 200.000 de lei. Până la acest moment au fost identificate 13 persoane vătămate, domiciliate în județele Prahova, Arad, Hunedoara, Iași și Timiș, care ar fi înmânat celor implicați sume cuprinse între 5.000 și 50.000 de lei.

Descinderile au loc în județele Prahova, Brăila, Dâmbovița, Vrancea și Iași. 10 mandate de aducere vor fi puse în aplicare, persoanele depistate urmând să fie conduse la audieri.

Din cercetări a reieşit faptul că în perioada februarie-aprilie 2018, cei în cauză ar fi determinat părțile vătămate să le remită sume de bani, pretextând că persoane apropiate ar fi provocat accidente rutiere grave, banii fiind necesari pentru acoperirea unor intervenții medicale de urgență sau pentru unele servicii de procedură judiciară.

Scenariul metodei “Accidentul” este unul simplu. De regulă, autorii apelează cu precădere numere din reţeaua de telefonie fixă. În majoritatea cazurilor, infractorii nu au nicio informaţie prealabilă cu privire la victimele lor. Se bazează pe fler, tupeu şi câteva informaţii de bază despre localitate, cartier, eventual stradă în care se află locuinţa victimei. Prin accesul la Internet, pot fi accesate cărţile virtuale de telefon, unde se găsesc şi aceste date.

 

Targul National Imobiliar
Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co