Cultura

Matinalul Talentelor

Matinalul Talentelor este un format de televiziune Show Time Production, gândit din dorinţa de a arăta că, dincolo de scandaluri, de politică, de prea multe promovări ale nonvalorilor, avem şi cu ce să ne mândrim.

Emisiunea a debutat prin a fi transmisă pe internet, în cadrul evenimentelive.ro, iar la acest moment ea se difuzează pe două posturi de televiziune, rămânând deschişi şi către alte staţii TV interesate în a acorda suficient timp de emisie pentru o astfel de emisiune şi care doresc să o preia.
Mai mult decât atât, emisiunea are site propriu (www.matinalultalentelor.ro)  şi emite în direct pe Facebook, fiind, din câte ştim la această oră, singura emisiune de sine stătătoare care poate fi recepţionată live, de luni până vineri, de la 7.00 la 9.00, pe cea mai importantă platformă de socializare din lume.
Ideea matinalului a fost aceea de a veni pe piaţă cu un format cu totul nou, care, pe deoparte, să scoată în evidenţă talente autentice, tineri care au aptitudini şi realizează performanţe, dar nu au posibilitatea să fie (re)cunoscuţi de publicul larg, iar pe de altă parte, să aducă în faţa telespectatorilor şi talente consacrate care să vorbească liber despre cariera lor, să dea sfaturi şi să ne arate cheia succesului.

Concept
Matinalul pleacă de la simplul fapt că ţara are multe lucruri de arătat şi promovat. Fireşte, şi politica, dezbaterile şi cancanurile îşi au locul lor, dar mai presus de toate valorile sunt cele care contează şi nu există nicăieri suficient spaţiu alocat pentru promovarea talentelor şi cunoaşterea acestora de către publicul larg. Tinerii şi talentul merită mult mai mult. Şi este bine să se vorbească despre performanţă atunci când acest lucru se întâmplă, şi nu după.
O alta noutate a matinalului este că se doreşte foarte mult promovarea zonelor şi a tradiţiilor din care invitaţii se trag, tradiţii care, din păcate, au început să se piardă ori s-au transformat în aşa-zise sărbători comerciale. Echipa doreşte să reînvie toate acestea, pentru că fac parte din identitatea noastră, iar un popor fără identitate nu există, oricât de multe activităţi are pe plan social sau economic. Tocmai de aceea a ales ca în debutul matinalului să vină cu o muzică ce a făcut adevarate furori din timpuri vechi, care are recunoştere şi despre care s-au scris mii de rânduri, şi anume muzica lăutărească tradiţională, cântată de lăutari autentici, dar acordă şanse tuturor formaţiilor interesate de a veni şi a se promova în cadrul matinalului, şi care pot asigura, rând pe rând,  momentele muzicale ale emisunii.

FOTO: Denis Radu – PR, Anca Irina Lefter – designer genţi, Alexandra Vodă – moderator Matinalul Talentelor

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co