Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

Masinile pe motorina ar putea disparea complet

Autovehiculele care funcționează pe bază de motorină, adică sunt dotate cu motoare diesel, ar putea dispărea complet din peisajul Uniunii Europene.

Cel puțin așa susține comisarul european pentru piaţă internă şi industrie, în opinia căruia, în câţiva ani, maşinile diesel nu vor mai putea fi văzute pe străzi. De altfel, câteva mari oraşe europene au anunţat deja interzicerea circulaţiei autovehiculelor pe motorină.

În prezent, aproximativ jumătate dintre autovehiculele care circulă pe teritoriul Uniunii sunt echipate cu motoare diesel.

„S-a terminat cu autovehiculele diesel. Cred că în câţiva ani acestea vor dispărea complet. Este o tehnologie care aparţine trecutului. Oamenii au realizat că nu vom avea niciodată maşini diesel complet curate, fără emisii de oxid de azot”, a declarat comisarul european pentru piaţă internă şi industrie, Elzbieta Bienkowska.

Unele dintre marile oraşe europene au decis interzicerea circulaţiei acestor autovehicule. Roma a anunţat deja că introduce o asemenea regulă din 2024, iar în anul următor se va aplica o măsură similară şi în Madrid şi Atena.

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co