Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

Mare atenţie la banii falşi!

portreteAtenţie mare când trebuie să împrumutaţi bani de la bănci, sau când schimbaţi valută la casele de schimb. Verificaţi fiecare bancnotă! Faptul că o primiţi de la bancă nu este o garanţie că este originală!

În ultima perioadă, s-a constatat creşterea numărului de bani contrafăcuţi din cupiurile de 50, 100, 200 și 500 de lei, identificate pe teritoriul judeţului Prahova. Nu numai lei au fost introduşi pe piaţă, ci şi valută. Poliţiştii de la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti au reuşit să facă două portrete robot ale unor indivizi care plasează bani falşi în Prahova. Este vorba despre o femeie de aproximativ 25 de ani şi un bărbat de 37-40 de ani. Bărbatul plasa bancnote contrafăcute la puncte farmaceutice din Ploieşti, iar femeia plasa bonuri valorice în tot judeţul.  Plasările se realizează de obicei prin cumpărarea unor produse de valoare mică, la care se primeşte restul, acesta rămânând ca profit plasatorului.

Valuta vine de „afară”
Poliţiştii au descoperit că dolarii sunt falsificaţi în Bulgaria, euro în Spania şi Italia, iar leii în România. Bancnotele contrafăcute se deosebesc de cele autentice, nu numai cu aparatura specială, ci şi prin simpla analiză a suprafeţelor acestora. Monedele contrafăcute sunt realizate pe suport de hârtie de o calitate superioară, lucioasă, care imită plasticul. Atunci când treceţi mâna pe suprafaţa bancnotei în zona ferestrei transparente se simte aplicarea unei folii autoadezive, care nu este corp comun cu restul bancnotei. De obicei, banii contrafăcuţi sunt mai coloraţi decât cei autentici. Poliţiştii spun că mulţi prahoveni au reclamat faptul că au primit bancnote false chiar şi de la bănci. Şi asta pentru că nici băncile, nici casele de schimb, nu sunt obligate să reţină seria de pe bancnote, sau să analizeze hârtia acestora, iar dacă primesc bani falşi pentru a scăpa de prejudiciu, pot strecura în suma solicitată şi bancnote false. Anul trecut, în numai şase luni au fost depistate 3.071 de bancnote contrafăcute, din care 1.087 au fost capturaţi de poliţie, iar 1984 au fost identificate în circulaţie.Raluca EPARU

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co