Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

Manifestari speciale la Campina, pentru sarbatorirea Zilei Drapelului

Ziua Drapelului Naţional al României, care este marcată pe data de 26 iunie, la nivelul judeţului, va fi sărbătorită în acest an prin organizarea unor manifestări speciale.

Astfel, sub egida programului naţional „România 100 de ani”, Muzeul „Casa Domnească” din Brebu, secţie a Muzeului Judeţean de Istorie şi Arheologie Prahova, va organiza mâine, la ora 11.00, matineul muzeal cu tema „Drapelul şi România Modernă”, eveniment dedicat Zilei Drapelului Naţional.

Manifestări pentru marcarea acestei zile vor avea loc şi în cele două municipii, iar autorităţile locale din Câmpina au anunţat că acţiunile programate în acest oraş vor fi cu totul speciale.

Astfel, pe lângă programul artistic, din care nu vor lipsi dansurile populare, cântecele patriotice, lansarea de baloane tricolore în aer, a fost pregătit şi un moment cu totul special, respectiv defilarea cu un drapel tricolor fluviu, de 100 m lungime, purtat de 100 de tineri.

Precizăm că, din anul 1998, prin Legea nr. 96, ziua de 26 iunie a fost proclamată drept „Ziua Drapelului Naţional”, plecând de la faptul că, la 26 iunie 1848, guvernul de atunci a decretat ca Tricolorul – roşu, galben, albastru – să reprezinte steagul naţional al tuturor românilor, simbol al idealurilor de unitate şi independenţă.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co