Actualitate

Lupta cu zăpada a luat sfârşit

scosi-la-munca-3Persoanele care primesc ajutor social din partea Primăriei Câmpina au fost scoase la muncă pentru degajarea străzilor şi trotuarelor.

Pe străzile din municipiul Câmpina se poate circula în condiţii foarte bune. Firma care s-a ocupat cu deszăpezirea  şi-a făcut treaba aşa cum trebuie. Numai că acum a venit rândul ca şi trotuarele să fie curăţate, spre bucuria trecătorilor.
„E bine că sunt curăţate. Alunecăm, trebuia să le cureţe mai demult, nu acum”, a declarat un localnic. „Este bine că nu mai cădem, nu ne rupem mâinile şi picioarele”, a adăugat un altul.
Alături de angajaţii Floricon Salub, în zonele unde gheaţa continuă să persiste, au fost puse la muncă şi persoanele asistate social, care, lunar, primesc bani de la Primărie. Se lucrează cu lopata, deşi firma care se ocupă cu deszăpezirea are şi un utilaj special conceput pentru aşa ceva.
„Trebuie să înţelegem că prioritate are curăţirea străzii, după care, cu forţele pe care le avem, intervenim pe trotuare, atât mecanizat, cât şi manual. Pe Carol I, pe partea stângă, se poate lucra mecanizat foarte uşor, pentru că nu sunt maşini parcate, însă pe partea dreaptă nu putem merge cu utilajul pe trotuar, pentru că avem toate şansele să zgâriem sau să lovim vreuna dintre maşini. Ca să facem faţă la ceea ce se execută manual, este nevoie de foarte multă forţă de muncă. În afară de oamenii mei, au fost şi oamenii Primăriei, chiar şi cei cu ajutor social”, a spus directorul Floricon Salub, Florin Constantinescu.
Şi natura a avut un cuvânt de spus în ceea ce priveşte înlăturarea gheţii de pe trotuare, în sensul că temperaturile au fost suficient de ridicate.Relu NISTOR

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co