Imobiliare Valea Prahovei
Social

Locuri de muncă în Germania

Nemţii caută forţă de muncă din Prahova şi pun la bătaie, prin Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Prahova aproximativ 300 de job-uri în domeniul agricol şi în vânzarea produselor agricole.

Se oferă 70 de locuri de muncă pentru cules de căpşuni şi sparanghel, 150 în vânzarea produselor agricole şi alte 60 de locuri în domeniul hotelier, pentru meseriile de bucătar, cameristă, ospătar, ajutor în bucătărie şi ajutor în gastronomia de sistem. Cât despre salarii, nemţii sunt pregătiţi să ofere până la 2.000 de euro pe lună, suma brută. “Cei care vor să aplice pentru locurile de muncă din domeniul agricol trebuie să ştie că vor fi selectaţi doar dacă au experienţă în agricultură, condiţie fizică bună şi cunoştinţe de limba germană. Salariul oferit este de 800 euro net pe lună, după reţinerea asigurărilor sociale, impozit, cazare şi masă.
Angajarea se face pentru perioada aprilie-iunie, iar timpul de lucru este de 40-50 ore pe săptămână. Cei care optează pentru domeniul hotelier trebuie să ştie că sunt solicitate persoane cu calificare profesională încheiată sau experienţă în domeniul gastronomic specificat, cu cunoştinţe de limbă germană de bază, pentru personalul auxiliar, şi extinse, pentru personalul de specialitate. Experienţa profesională constituie un avantaj. Angajarea se face pentru perioada mai-noiembrie, iar timpul de lucru este de 40 de ore pe săptămână, cu posibilitatea de a efectua ore suplimentare. Salariul oferit este de 1.200-1.500 euro brut/lună, pentru personalul auxiliar, şi 1.500-2.000 euro brut/lună, pentru personalul de specialitate”, a declarat purtătorul de cuvânt al AJOFM Prahova, Cristiana Opriţa.

Mai bine decât în ţară
Cât despre prahovenii care sunt în căutarea unui loc de muncă, aceştia spun că este de preferat un job în afara ţării, mai ales dacă acesta este obţinut prin intermediul autorităţilor. Plus că o astfel de slujbă este mai bine plătită faţă de cele din ţară. “Eu prefer să merg în străinătate prin AJOFM. Am fost şi prin particular şi m-am trezit că am fost înşelată. Munceam pe rupte şi câştigam nimica toată”, a explicat o ploieşteancă. “Eu am mai fost câţiva ani plecat. Am fost în Anglia şi în Spania. Prefer să muncesc peste hotare, pentru că se câştigă mai bine. Acum mă tenta să plec şi la cules de sparanghel, dar nu cunosc germana”, a explicat un alt ploieştean.
AJOFM Prahova primeşte solicitări din partea celor interesaţi, la sediul din Ploiesti, str. Nicolae Iorga, nr. 1, iar data de desfăşurare a selecţiei va fi comunicată ulterior. Mariana BADEA

Targul National Imobiliar
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co