Social

Legea la Sinaia (Platou Izvor) – Evacuare cu scandal

evacuareEvacuare cu scandal astăzi în Sinaia. O familie din cartierul Platoul Izvor a fost data afară din casă după ce adevărata proprietară s-a prezentat la locul cu pricina, însoţită de avocatul său, cu un ordin judecătoresc de evacuare. Situaţia s-a dovedit, însă, a fi mai complicată decât s-ar fi părut la prima vedere. Actualii locatari ai imobilului situat pe DN 1, la ieşirea din Sinaia, au adus, din spusele adevăraţilor proprietari, o altă persoană în imobilul respectiv. Florea Paraschiva, bătrâna care acum locuieşte în casă, susţine că are mutaţie la adresa cu pricina şi nu a vrut cu nici un chip să părăsească locuinţa.
Paraschiva Florea: „Ce să fac, unde să stau la 77 de ani? Unde să mă duc acum, unde?”
Proprietara de drept a terenului şi a imobilului, doamna Anca Gheorghiu, de Sinaia, susţine că bătrâna a fost adusă în casă fără acordul său. Deşi pe numele Paraschivei Florea nu are ordin de evacuare, pentru că nu a ştiut că locuia acolo, proprietara vrea acum să o oblige şi pe aceasta să elibereze imobilul.
Anca Gheorghiu de Sinaia: „Eu sunt proprietara şi dumnealor latifundiari pe terenul meu. Azi a venit momentul când i-am dat afară. Ştiu demult lucrul acesta. Am obţinut această clădire prin sentinţă judecătorească definitivă şi irevocabilă. Casa a fost a bunicii mele şi au retrocedat-o. Eu caut să-i evacuez şi au băgat-o pe această doamnă ilegal. Fiul ei, fără acordul meu, i-a făcut mutaţie.”
evacuare-2De cealaltă parte, rudele bătrânei, titularii contractului de închiriere,  care acum nu mai au voie să intre pe proprietatea cu pricina, susţin că femeia a fost agresată şi că aceia cu care a venit însoţită proprietara nu aveau nici un drept să intre în casă.
Gheorghe Florea, rudă a bătrânei: „Mama are drept în continuare, nu are nici un ordin de evacuare, nu are nimic. Şi au venit nişte bodyguarzi băgaţi de doamna Anca Gheorghiu şi o dau afară din casă. Actualii proprietari, Anca Gheorghiu de Sinaia care a obţinut ilegal, prin neapelarea Primăriei, acest domeniu. Noi ne judecăm de vreo trei ani de zile. Eu am pierdut, dar mama are încă contractul valabil, are mutaţie aici şi ceea ce fac ei acum este un abuz.”
În urmă cu aproximativ 10 ani, după ce s-a încheiat procesul de retrocedare, proprietara terenului şi casei a dat spre închiriere familiei Florea locuinţa şi anexele respective, pe o perioada de 1 an de zile. Între timp, acest contract a expirat şi a urmat un proces de evacuare a familiei.
Dan Antonescu, avocat: „Doamna Anca Gheorghiu de Sinaia este proprietara acestui imobil prin retrocedare. Retrocedarea s-a întâmplat cu mulţi ani în urmă. Cred că sunt vreo 10 ani de când a primit imobilul înapoi, teren şi construcţie. Practic, acest imobil a aparţinut bunicilor doamnei în trecut. A fost naţionalizat şi aşa mai departe. Cu persoanele care au fost evacuate astăzi a avut un contract de închiriere pe durată de un an de zile, care s-a terminat la începutul anului 2006, şi de atunci până anul acesta a durat un proces de evacuare. S-a dispus prin hotărâre judecătorească evacuarea chiriaşilor respectivi, astăzi executorul a executat evacuarea, iar această doamnă a apărut aici fără să ştim cum şi ce, oricum fără acordul proprietarei. Dânsa este cea care face scandalul.”
La fata locului au fost chemaţi şi oamenii legii, pentru a calma spiritele şi a lămuri situaţia. În urma incidentului, bătrâna, care locuieşte acum în casă, a depus o reclamaţie împotriva proprietarei şi a celor care o însoţeau, pentru lovire.Alina OANCEA

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co