Cultura

Lectura, în prim-plan

Cercul literar „Geo Bogza”, care îşi desfăşoară activitatea la Casa Municipală de Cultură din Câmpina, şi-a propus câteva acţiuni prin care să scoată din conul de umbră mişcarea culturală a oraşului.

În această idee, au loc lecturi publice de proză şi poezie, teatru, lansări de carte, un cenaclu care să îmbine lecturile publice cu comentarii asupra cărţilor lansate.  „A început să vină şi public, la început mai timid, dar din ce în ce mai impulsionaţi. Trebuie făcute nişte mobilizări, promovări pe toate planurile, pentru a se afla de acest gen de manifestări culturale. Surprinzător şi nu tocmai plăcut este faptul că cei tineri nu par a fi interesaţi de astfel de activităţi, prezenţa înclinând în favoarea celor mai vârstnici. Dar, cu timpul, sperăm să avem şi din partea lor participări importante, noi, continuând să ne urmărim scopul propus pentru dezvoltarea unui asemenea gen de mişcare culturală în Câmpina şi să o scoatem la lumină, din conul de umbră în care intrase” a declarat cu un oarecare optimism, scriitorul şi criticul literar Constantin Trandafir. Chiar pe 25 februarie, în cadrul manifestării „Lecturi publice”, acesta a citit în faţa unui public prea puţin numeros, din cartea sa „1990- Anul şarpelui orb”.

Interacţiune
Este, într-adevăr, o revenire către actul de cultură în care autorul unei scrieri este faţă în faţă cu publicul său, în care pot, împreună, să dialogheze pe seama celor prezentate. Dincolo de promovarea acestui gen de acţiuni culturale, poate că publicul ar putea fi atras şi de un ambient mai plăcut, dacă s-ar lua în seamă acest aspect important. Oricât de mult ţi-ai dori să-ţi citească autorul însuşi, e greu să-l urmăreşti stând într-o încăpere prea puţin încălzită, cu paltonul pe tine, cu o podea de culoarea asfaltului, fără un petic de covor, fără să fii înconjurat de culorile calde ale unui decor adecvat unor astfel de activităţi. Cu siguranţă, prin voinţa şi optimismul celor implicaţi în cercul literar, se vor găsi soluţii şi pentru astfel de lucruri, care vor spori atracţia pentru public. Carmen NEGREU

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co