Sport

Karatiştii de la Asagi au urcat pe podium

În prima săptămână a lunii noiembrie, Clubul Asagi din Breaza a participat în Cipru, la Campionatul European de Karate Fudokan pentru copii.

Clubul s-a prezentat cu un lot format din 11 sportivi, atât din Breaza, cât şi din Sinaia. În cadrul competiţiei au participat aproximativ 500 de sportivi, din 18 ţări. Micuţii antrenaţi de Adrian Manea au obţinut rezultate extraordinare, reuşind să ocupe locul I la kata individual fete (8-9 ani), prin Amalia Neguţescu de la CS Carpaţi Sinaia, locul II prin Ilinca Şandru şi locul III prin Păun Teodora, ambele din cadrul Clubului Copiilor din Breaza. O altă medalie de aur s-a obţinut prin echipa de kata sincron fete (8-9 ani), formată din Antonia Oancea, Teodora Păun şi Ilinca Şandru.
Aurul a „curs” în continuare, aceeaşi medalie fiind obţinută şi de echipa mai mare de kata sincron (10-11 ani), formată din Ana Brezeanu din Breaza, Indra şi Amalia Neguţescu, ambele din Sinaia.
Nici băieţii nu s-au lăsat mai prejos, echipa de kata sincron (12-13 ani) culegând o medalie de aur, prin Robert Manta din Breaza, Radu Popescu şi Licsandru Horaţiu de la CS Compet Petrol Ploieşti. Indra Neguţescu a reuşit să obţină locul IV la kata individual (10-11 ani) şi iar Florian Gâlicel şi Andreea Negoiţă,  tot kata individual (10-11 ani), s-au clasat pe locul V.
Micii sportivi, cu rezultate strălucitoare din toate punctele de vedere, au beneficiat de ajutor material şi financiar din partea autorităţilor din Breaza şi Sinaia. „Pot spune că în comparaţie cu alţi sportivi, noi am fost ajutaţi de către administraţiile oraşelor de unde sunt copiii, contribuţiile materiale şi financiare regăsindu-se într-o bună măsură în rezultatele deosebite obţinute. În ciuda crizei economico-financiare, am semnale din partea autorităţilor că sportivii vor fi recompensaţi cât de curând. Rezultatele sunt foarte bune dar nu înseamnă o finalitate ci un punct de plecare pentru ceea ce va urma în viaţa lor. Nu pot trece cu vederea un alt factor important care a contribuit la prestaţia înaltă cu care s-au prezentat copiii în concurs. Este vorba de părinţii lor, care au înţeles că marea performanţă nu poate veni decât dacă ne integrăm toţi, într-o mare echipă: copil, părinte, antrenor, în care fiecare contribuie cât şi cum poate. Ceilalţi sportivi valoroşi, care au rămas acasă din diverse motive pertinente, ar putea oricând să obţină medalii asemănătoare la următoarele campionate”, a spus antrenorul Adrian Manea. Carmen NEGREU

Targul National Imobiliar (TNI)
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co