Actualitate

Jaf armat, eşuat

Nu a avut bani să plece în străinătate şi a găsit o soluție – tâlhăria. Săptămâna trecută, un tânăr câmpinean a încercat să tâlhărească o casieră, dar prezența de spirit a femeii și a unei cliente pensionare l-au pus pe fugă.

Individul, în vârstă de 25 de ani, a intrat într-un magazin din Azuga şi i-a cerut vânzătoarei încasările din ziua respectivă, ameninţând-o cu o armă. “Soția l-a întrebat dacă dorește ceva, el s-a dus puțin afară, apoi s-a întors și, cu un pistol pus în față, i-a cerut banii. Atunci a început să țipe și acesta s-a speriat și a fugit. Nu știu dacă arma era de jucărie sau de ce era. Apoi, soția a plecat după el, doamna care era în magazin a început să strige <<Poliția!>> și i-a pierdut urma”, a declarat Mihai Buzoianu, soţul vânzătoarei. Aceasta nu s-a speriat ]n timpul incidentului, ci a avut tăria să trimită clienta aflată în magazin să cheme poliţia. „Nu avea cagulă; era un tânăr de 25-30 de ani, cu rucsac, tricou galben… Nu mi-a fost frică niciodată. Am zis că oamenii sunt onești, dar sunt foarte mulți care nu au loc de muncă și din cauza asta bănuiesc că se întâmplă asta. La ora la care a venit să mă amenințe aveam 33 de lei. Dacă pentru 33 de lei poți să omori un om, mi se pare extraordinar. Poliția orașului Azuga s-a mișcat extraordinar de repede”, a spus vânzătoare. „Doamna l-a întrebat cu ce-l servește și el a scos pistolul și a cerut banii. Eu eram pe scaun și s-a întors spre mine; m-am ridicat și am început să țip. M-am speriat…, la anii mei…”, a mărturisit clienta.

Prins la iuțeală
După tentativa eșuată, suspectul a urcat într-un tren Rapid care circula spre Bucureşti. Oamenii legii din Câmpina l-au prins când garnitura a oprit în zona lor și l-au dus la sediul Poliţiei Municipale pentru audiere. “Am organizat un dispozitiv în Gara Câmpina, iar când a ajuns trenul în gară am verificat toate vagoanele, ocazie cu care a fost depistat un tânăr care avea asupra lui un pistol cu care a amenințat vânzătoarea respectivă. Acum facem verificările în continuare; a fost predat procurorilor din Sinaia”, a declarat șeful Poliţiei Câmpina, cms. șef Romeo Văsii.
De la Câmpina, tânărul a fost dus la Azuga, acolo unde a fost săvârşită infracţiunea. „Polițiștii sesizați au luat legătura cu IPJ Prahova. O schipă operativă din Câmpina a fost deplasată la Gara Câmpina. După ce a fost prins, am constatat că este vorba despre un pistol cu gaz iritant lacrimogen. Cercetările continuă, urmând a se lua măsurile legale împotriva acestuia”, a declarat cms. șef Ionel Paraschiv, din cadrul Poliţiei Azuga.
Dacă va fi găsit vinovat, tânărul riscă o pedeapsă cu închisoarea cuprinsă între 7 și 15 ani, pentru tâlhărie și port ilegal de armă. Diana ROMAN

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co