Turism

Investiţii în infrastructura turistică de pe Valea Prahovei

investitii-pe-valea-prahoveFonduri pentru staţiunile montane

Săptămâna trecută, la Sinaia, s-a desfăşurat o întâlnire între reprezentanţii Ministerului Turismului, parlamentarii Colegiului 1 şi primarii de pe Valea Prahovei. Discuţiile s-au axat pe obiectivele pe care România trebuie să le îndeplinească pentru organizarea FOTE 2013. În oraşele situate pe Valea Prahovei, vor demara investiţii importante în acest an. Deja, Ministerul Turismului a alocat aproximativ 10 milioane de euro pentru infrastructura turistică din zonă, în perspectiva organizării Festivalului Olimpic al Tineretului European din anul 2013. George Nastasia, secretarul general al ministerului, a anunţat că au fost distribuite fonduri în special pentru realizarea de noi pârtii în Sinaia, Buşteni şi Azuga prin programul „Schi în România”. „Zona superioară a Văii Prahovei a fost aleasă pentru desfăşurarea în 2013 a Festivalului Olimpic al Tineretului European. Ministerul Turismului a decis să investească în infrastructura turistică din această zonă. S-au alocat circa 10 milioane euro pentru Valea Prahovei, de la Sinaia până la Râşnov. Aproape toate proiectele necesare sunt în desfăşurare şi mă bucur că oraşul Azuga este cel mai avansat în acest proces de investiţie”, a precizat George Nastasia,  secretarul general  al Ministerul Turismului.

Zăpadă artificială pe pârtiile
din Azuga
În această iarnă, pârtiile din Azuga vor dispune de înzăpezire artificială, investiţie care se va realiza cu fonduri structurale şi de la minister. De asemenea, în zonele de risc, se vor monta sisteme speciale de semnalizare şi protecţie. Primarul staţiunii a mai anunţat că anul viitor se vor face investiţii pentru dezvoltarea turismului estival şi pentru creşterea numărului de locuri de cazare de la 700, câte sunt în prezent, la 1.500. „Azuga a trăit din industrie, iar astăzi ea nu mai există. În trecut, am pregătit câteva proiecte importante şi, în acest moment, reuşim, şi cu ajutorul Ministerului Turismului, să le punem în aplicare. Derulăm o investiţie foarte importantă în pregătirea FOTE, dar şi în pregătirea bazei turistice pentru viitor. Este vorba despre înzăpezirea artificială a întregului domeniu de schi al staţiunii. Aproximativ 7 km de pârtie vor fi înzăpeziţi artificial prin cel mai modern sistem. Sperăm să finalizăm investiţia până în luna decembrie, iar valoare ei este de aproximativ 2,5 milioane de euro. În acelaşi timp, vrem să punem la punct un sistem de siguranţă pe pârtii şi vom crea un sistem de semnalizare şi protecţie în zonele de risc”, a declarat Adrian Purcaru, primarul oraşului Azuga.

Două pârtii şi un Fun Park în Buşteni
Şi în staţiunea Buşteni, se vor realiza investiţii pe domeniul schiabil. Conform reprezentanţilor administraţiei locale, în următorii patru ani, se vor aloca şapte milioane euro, bani care vor fi folosiţi pentru realizarea unui Fun Park şi  a două pârtii: una de schi fond şi una pentru snowboard.  „Conform statisticilor, oraşul Buşteni are cele mai multe evenimente din România. Am reuşit să realizăm investiţii de 10 milioane euro în acest an şi urmează să semnăm proiectul «Buşteni, o staţiune renăscută». Vom amplasa un Fun Park lângă peretele de estacadă, ceea ce este un lucru unic în ţara noastră. Datorită acestui obiectiv, Valea Prahovei va avea agrement şi pe timpul verii. Deja am defrişat zona şi îl vom finaliza până la sfârşitul anului. De asemenea, pentru siguranţa schiorilor, vom amenaja o pârtie numai pentru snowboard, iar copiii vor avea la dispoziţie o pârtie pentru începători”, a spus Emanoil Savin, primarul oraşului Buşteni. Conform reprezentanţilor Ministerului Turismului, staţiunile sunt în grafic cu investiţiile, acestea urmând să fie finalizate în 2011.

Breaza şi Talea,
în circuitul turistic
George Nastasia a mai anunţat că Ministerul Turismului intenţionează să introducă oraşul Breaza şi comuna Talea în circuitul turistic. Deocamdată, a fost comandat un studiu la Institutul de Cercetare în Domeniul Turismului. Dacă se va dovedi că zona are potenţial, anul viitor va începe construirea unui complex balnear la Breaza. De asemenea, în Talea se doreşte dezvoltarea agroturismului. „Vrem ca Talea să devină o staţiune agroturistică, iar în Breaza să încercăm să redăm circuitului balnear localitatea despre care specialiştii din domeniu spun că are cel mai bun aer. Dacă studiul iese bine, în 2011 vom demara o investiţie acolo”, a mai precizat George Nastasia, secretarul general al Ministerului Turismului.Adelina ANEI

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co