Imobiliare Valea Prahovei
Turism

Invenţiile vacanţei la cort

inventii-la-cort„Nevoia îl învaţă pe om”. Zicala se potriveşte de minune pentru miile de turişti care au invadat pentru o vară întreagă Valea Cerbului din Buşteni. Oamenii s-au adaptat la condiţiile de stat la cort, însă au vrut să-şi îmbunătăţească vacanţa şi au realizat tot felul de invenţii.

Şi-au construit podeţe peste pârâul din zonă pentru a putea ajunge la izvorul din apropiere, au improvizat mici fântâni, sticle de plastic care ţin locul unei chiuvete, „maşini” de spălat vase şi toalete. Fiecare şi-a împrejmuit cu mare atenţie locul, iar majoritatea au cutii de aluminiu montate pentru a auzi atunci când se apropie ursul sau alte animale. „Avem grijă să nu ne lipsească nimic. Am luat mai multe pietre, le-am aşezat una lângă cealaltă în formă de cerc, apoi din beţe am făcut un fel de cumpănă mică, iar acum avem o mică fântână în curtea din faţa cortului. De asemenea, soţul meu a construit din lemne un recipient mai mare în care spăl vasele zilnic. Pentru că ne-am străduit să ne asigurăm tot confortul, am pus la intrarea în cort şi o plăcuţă pe care scrie vilă şi am desenat trei stele”, a povestit Ion Butuc.
Fiecare cu gospodăria lui
Oamenii şi-au amenajat şi locuri speciale pentru tuns şi bărbierit. Chiar dacă sunt la marginea pădurii, au grijă să arate bine, la fel ca atunci când stăteau la oraş. Fiecare se mândreşte cu propria gospodărie. Cei cu rulote au montat şi antene, pentru a fi la curent cu ultimele noutăţi, iar alţii au panouri solare. „Fiecare ne mândrim cu locul pe care ni l-am amenajat de la zero. Am învăţat să ne descurcăm în natură şi să ne ajutăm unul pe celălalt. Soţia este o gospodină desăvârşită şi trebuia să-i amenajez un loc unde să gătească în aer liber. Aşa că am realizat din fier un suport, sub care facem focul, iar pe el găteşte tot felul de supe şi tocăniţe, iar mâncarea iese delicioasă. Din butuci de lemn am făcut mese, dar şi scaune, pe care luăm masa zilnic sau stăm cu prietenii la o bârfă. Ne ajutăm de natură cum putem şi ne place această viaţa pe care o ducem numai în sezonul cald”, a spus Mitică Comşa.
Oamenii şi-au îmbunătăţit în fiecare an viaţa la cort. Au lăsat în urmă agitaţia din marile oraşe şi au venit în mijlocul naturii, acolo unde şi-au amenajat cum au ştiut mai bine locul de campare. În fiecare seară, se întâlnesc în grădiniţa cu flori, acolo unde iau un ceai cald şi petrec câteva ore, ca între vecini.Adelina ANEI

Targul National Imobiliar (TNI)
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co