Imobiliare Valea Prahovei
Social

Instruire pentru persoane cu dizabilităţi

Zece persoane cu dizabilităţi, opt membri de familie şi patru specialişti din Prahova participă la un stagiu de instruire pentru viaţă independentă organizat de Fundaţia Motivation România în parteneriat cu Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Prahova.

Seminarul urmăreşte creşterea capacităţii adulţilor cu dizabilităţi de a deveni membri activi ai societăţii prin dobândirea de informaţii şi abilităţi practice de viaţă independentă, ceea ce le sporeşte șansele să se integreze socio-profesional. „Organizăm un seminar de instruire pentru persoanele cu dizabilităţi. Instruirea constă în demonstrarea de tehnici pentru viaţă independentă, manevrarea scaunului rulant, tehnici de transfer, probleme medicale, dar şi cum pot fi prevenite diferite probleme de sănătate. O parte foarte mare a proiectului este cea de socializare. Se doreşte ca aceste persoane să se integreze şi mai bine în societate”, a declarat Elena Filip, managerul de proiect.

Implicare în viața comunității
Proiectul „Reţea pentru incluziune” este unul strategic, cu durata de trei ani, care este implementat la nivelul a trei regiuni: Regiunea de Dezvoltare Sud Muntenia, Regiunea de Dezvoltare Centru și Regiunea de Dezvoltare Sud-Vest Oltenia. În judeţele Prahova, Sibiu şi Mehedinţi a fost înfiinţat câte un Centru de Training Regional. În cadrul acestora se organizează evenimente de instruire pentru viaţa independentă, pentru persoane cu dizabilităţi motorii la nivel regional.
Prin dezvoltarea de parteneriate la nivel local este stimulată implicarea în viaţa comunităţii a persoanelor cu dizabilităţi.
„Proiectul acesta este foarte bun pentru mine. Am învăţat foarte multe. De exemplu, ştiu acum cum să mă descurc singur când trebuie să urc o bordură sau să cobor scări pe două roţi. Şi poziţia în scaunul cu rotile mi-am corectat-o. Te poţi alege cu serioase probleme de sănătate când poziţia nu este cea corectă” a explicat Ion Bernea, unul dintre beneficiarii proiectului.
Evenimentul este parte a proiectului „Reţea pentru incluziune”, cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007–2013  –  Investeşte în OAMENI! Şi se desfăşoară în perioada  12-14 aprilie. Mariana BADEA

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co