Invatamant

Înscrieri în clasa I şi clasa pregătitoare

Şcolile au început înscrierea în clasa pregătitoare şi clasa I. Anul acesta, acestea se vor face în cinci etape.

Între 5 şi 16 martie, părinţii care solicită înscrierea în şcoala de circumscripţie sau în şcolile speciale vor putea depune cererile la secretariatele şcolilor. Cea de-a doua etapă de înscriere se va desfăşura între 20 şi 27 martie, pentru locurile rămase libere, destinată celor care au domiciliul în altă circumscripţie. Cea de-a treia etapă, care va avea loc între 23 şi 25 aprilie, este destinată copiilor ai căror părinţi au solicitat înscrierea în altă unitate de învăţământ decât cea arondată, dar nu au fost admişi şi solicită înscrierea la şcoala de circumscripţie. Cea de-a patra etapă se va desfăşura între 2 şi 9 mai, pe locurile rămase libere, pentru toţi copiii care iniţial au fost respinşi din lipsă de locuri, iar ultima etapă de înscrieri care se va desfăşura între 11 şi 18 mai se adresează copiilor care nu au fost cuprinşi până la respectiva dată în nicio unitate de învăţământ.
Locuri destule
La Sinaia, deşi la nivel de oraş doar 45 de copii au vârsta pentru clasa pregătitoare, în cele două şcoli sunt disponibile pentru anul acesta 75 de locuri pentru clasa pregătitoare şi 100 de locuri pentru clasa I. Dintre acestea, 50 de locuri în clasa I şi 50 în clasa pregătitoare sunt la Şcoala „Principesa Maria”, iar celelalte 50, respectiv 25, sunt la Şcoala „George Enescu”. Înscrierile vor fi făcute la secretariatele celor două şcoli, în sistem electronic. Cererea de înscriere se completează şi se semnează de către părinţi, apoi este transmisă on-line la Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova. Părinţii trebuie să ştie că, la înscrierea copiilor în clasa pregătitoare şi în clasa I, trebuie să aibă rezultatul testului de evaluare. Acesta este obligatoriu în cazul copiilor pentru care se solicită înscrierea în clasa pregătitoare, dar nu împlinesc vârsta de şase ani până pe 1 septembrie şi, pentru înscrierea în clasa I a copiilor care nu împlinesc şapte ani până la aceeaşi dată.
Afişarea listelor copiilor înmatriculaţi în prima etapă şi a numărului de locuri rămase libere se va face pe data de 19 martie. Claudia BIRLA

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co