Actualitate

Îngrămădiţi în maşina primăriei

La vremuri de criză, soluţii de criză! La Valea Călugărească, anchetele sociale se fac în paralel cu patrulele poliţiştilor comunitari şi bineînţeles cu aceeaşi maşină.

Această situație este generată de faptul că raţia de benzină este sub necesar, iar bugetul localităţii Valea Călugărească, mult subțiat în vreme de criză, nu permite astfel de cheltuieli. Trei funcţionare ale primăriei trebuie să facă, într-o singură lună, câteva sute de anchete sociale. ,,Până acum ne-am descurcat cum am putut. Ba s-au mai folosit maşinile personale, ba am mai mers pe jos, pe unde este mai aproape… Acum am găsit ca soluţie de compromis ca anchetele sociale şi patrulele politiştilor să se facă la comun, pentru că raţia de 75 de litri de motorină dintr-o lună nu este de ajuns. Am redus numărul deplasărilor foarte mult, iar la Trezorerie, în Ploieşti, unde ar trebui să se ajung aproape zilnic, am decis să merg cu maşina personală”, a explicat primarul localităţii Valea Călugărească, Vasilică Neacşu. “Este o situaţie foarte grea pentru noi, pentru că într-o singură lună avem de făcut câteva sute de anchete sociale. Am încercat pe cât posibil să cumulăm anchetele şi să le facem pe toate odată într-o zonă anume din Valea Călugărească, atunci când mergem pe teren cu colegii noştri de la Poliţia Comunitară, însă acest lucru îngreunează foarte mult activitatea noastră, mai ales că ne lovim de anumite termene peste care nu putem sări”, a declarat Maria Mustaţă, funcţionar public din cadrul Primăriei Valea Călugărească.

Nu renunță la planuri
Şi cu toate că şi anul 2011 este unul de criză, edilul localităţii Valea Călugărească vrea să deruleze în continuare investiţiile propuse. Cei 500 de milioane de lei – bani alocaţi chiar săptămâna trecută de la bugetul Consiliului Județean Prahova-, la care se vor aduna alţi 20 de milioane de lei – bani strânşi din taxe şi impozite -, vor fi investiţi în infrasctructură, rețea de gaze şi apă, dar şi crearea de noi locuri de parcare.
Până în momentul de faţă, la bugetul local au fost colectaţi, din plata taxelor şi impozitelor, 150.000 de lei. Mariana BADEA

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co