Actualitate

Închisoarea Doftana, între muzeu şi proprietate privată

Primăria comunei Telega a organizat anul acesta trei licitaţii pentru a trece penitenciarul din domeniul public în cel privat.

La aceste licitaţii nu s-a prezentat nimeni, dar există o firmă interesată să pună mâna pe fosta închisoare şi cere, acum, atribuire directă.
„Avem o adresă de la cel care este interesat de această locaţie, pentru a se face o negociere directă. Consiliul Local va decide dacă se va face această negociere”, a declarat, săptămâna trecută, primarul comunei Telega, Ilie Gheorghe.
Totodată, ministrul Turismului, Elena Udrea, a anunţat într-o emisiune la un post naţional de televiziune că închisoarea de la Telega va intra în „Circuitul roşu”, un proiect amplu care să-i ducă pe turişti în istoria comunismului de pe meleagurile mioritice, în instoria familiei Ceauşescu. Până în acest moment, însă, Primăria Telega nu a primit nicio hârtie oficială în acest sens. „Nu am fost contactaţi nici telefonic, nici prin adresă scrisă, pentru dezvoltarea acestui obiectiv. Până la proba contrarie, pentru noi este un zvon. Suntem de acord cu orice, numai să salvăm Închisoarea Doftana”, a mai spus primarul Ilie Gheorghe.
„Circuitul Roşu” în care poate fi cuprinsă şi Doftana mai are în vizor localitatea Scorniceşti, cartierul Primăverii şi zidul unităţii militare din Târgovişte, unde au fost împuşcaţi soţii Ceauşescu. D. R.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co