Actualitate

Incendii de vegetatie in 7 localitati prahovene intr-o singura zi

 

 

Nu mai puțin de şapte localităţi prahovene au fost afectate, într-o singură zi, de incendii periculoase de vegetaţie uscată. În cursul zilei de ieri au ars 5,5 hectare de teren pe care se afla vegetaţie uscată. Incendiile au avut loc în Bucov, Apostolache, Boldești Scăieni, Sinaia, Cornu, Posești și Lipănești. Toate aceste evenimente nedorite au fost generate, cel mai probabil, de utilizarea focului deschis în aer liber fără respectarea normelor de apărare împotriva incendiilor.

Pentru a evita pe viitor apariția unor astfel de situații, pompierii prahoveni remintesc cetăţenilor, într-un comunicat de presă, că, în cazul incendiilor de vegetaţie uscată, principalul pericol constă în nerespectarea distanţelor de siguranţă faţă de locuinţe, anexe gospodăreşti, depozite de furaje, păduri, plantaţii, reţele electrice, reţele de telefonie, sonde, conducte ce transportă gaze şi lichide combustibile, căi de circulaţie, fapt ce, în unele situaţii, a generat, pe lângă pagubele materiale, şi efecte precum scoaterea din funcţiune a instalaţiilor electrice și de telefonie sau a afectat desfăşurarea în bune condiţii a circulaţiei rutiere, periclitând siguranţa participanţilor la trafic.

Pentru realizarea igienizării terenurilor prin ardere, cetăţenii au obligaţia să solicite şi obţină de la autorităţile competente acceptul de la Agenţia pentru Protecţia Mediului și permisul de lucru cu focul.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co