Actualitate

Încălzirea pe lemne e mai profitabilă

Prahovenii care locuiesc în staţiunile montane, la casă, nu şi-au stricat sobele din teracotă, chiar dacă şi-au montat calorifere. Acum, s-au văzut nevoiţi să renunţe la încălzirea pe gaze şi să cumpere lemne, deoarece este mult mai rentabil.

Foarte multe persoane care locuiesc în oraşele de pe Valea Prahovei au preferat să-şi construiască în această toamnă sobe din teracotă, pentru ca în sezonul rece să folosească lemnele pentru foc. Astfel, consideră ei, ies mult mai bine din punct de vedere financiar. Decât să achiţi lunar o factură, care de multe ori ajunge la 600 de lei, mai bine plăteşti 1.000 de lei pe o maşină cu lemne. Cantitatea din aceasta îţi ajunge în tot sezonul rece. În plus, când temperatura scade sub zero grade Celsius, teracota “bate” gazul, deoarece când afară este ger, scade presiunea din conducte. „Am soba de teracotă de 15 ani şi este foarte bună, dar nu pentru orice fel de lemn. Este foarte bună, deoarece lemnul emană o energie mai mare decât gazele. Nu o vom dărâma niciodată”, a povestit Remus Ogrezeanu, localnic din Buşteni.

Bucuria comercianţilor
În ultima perioadă de timp, marile magazine au înregistrat creşteri la sobele de teracotă, iar preţul uneia porneşte de la 1.000 de lei şi poate ajunge până la 1.500 de lei. „Vine iarna şi avem nevoie de lemne de foc. Nu am stricat sobele de teracotă, deoarece lemnele degajă cea mai bună căldură, pe când gazele nici nu au presiune iarna. Sunt scumpe şi am decis să renunţăm la ele. În bucătărie ne folosim de butelie, iar în camere facem focul în sobă. Când nu e foarte frig deschidem uşile, iar o sobă le încălzeşte pe toate trei şi ieşim şi mai ieftin”, a spus şi Costică Ungureanu.  Adelina ANEI

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co