Se face împădurire la Ciorani
Avem nevoie de copaci pentru un aer curat şi, la Ciorani, peste 29 de hectare de teren agricol degradat vor fi împădurite.
Este vorba despre un proiect derulat cu ajutor de la Administraţia Fondului de Mediu, care va suporta cheltuielile în proporţie de 84%. Acesta a fost demarat, de fapt, de către Consiliul Judeţean Prahova, care va suporta şi diferenţa de bani. Lucrările sunt realizate de către o firmă care a câştigat licitaţia în iulie, contractul având o durată de cinci ani. După amenajare, timp de patru ani se vor realiza lucrări de completare şi întreţinere. „Terenul este o proprietate publică a localităţii Ciorani, era un teren scos din circuitul agricol, nu a fost dat în circuitul agricol deoarece această zonă era una inundabilă. Într-adevăr, datorită faptului că nu au mai fost ploi în ultimul timp nu s-a mai inundat…, dar, cum am spus, era o zonă scoasă din circuitul agricol”, a declarat primarul comunei Ciorani, Marin Voicu.
Planuri şi pentru alte localităţi
„Deja avem proiecte aprobate pe fondul pentru mediu, la primăriile din Şirna, Fântânele, Vălenii de Munte… Acesta este tot un proiect pe fondul pentru mediu. Încercăm, în urma devastatorilor care după 1999 au lăsat pârloagă peste tot, să reîmpădurim, să readucem natura la o formă normală şi agreabilă. Promitem să continuăm şi chiar aici în Ciorani la anul se va deschide o nouă împădurire în cadrul proiectului apă-canal”, a spus administratorul public al judeţului Prahova, Mihail Fâcă.
La Ciorani vor fi plantaţi 6.670 de puieţi pe hectar, din specii de arbori de câmpie, după cum urmează: stejari, frasin, ulm, salcie, cătină, păducel şi altele. R. E.