Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

Încâ o săptămână sub stăpânirea ploii

A devenit o obişnuinţă pentru pompierii militari câmpineni, ca atunci când plouă la Lunca Mare, să-şi pregătească cizmele şi lopeţile. Aşa s-a întâmplat şi săptămâna trecută, când, pe lângă faptul că Drumul Judeţean 102 a fost acoperit de aluviuni şi bolovani, a cedat şi partea carosabilă. Și s-a întâmplat de două ori… În schimb, în Câmpina au fost inundații, iar la Ploiești vijelia a rupt mai mulți copaci și a avariat autoturisme.

Din cauza căderilor de precipitații din ultima vreme, toate drumurile care fac legătura cu comuna Şotrile au fost afectate foarte serios. Primarul, dar şi toţi cei care trec pe acolo, s-au resemnat cu gândul că… asta este!
“Toate drumurile sunt afectate, în mai multe zone. De exemplu, DJ 207 Câmpina-Șotrile este  afectat până la primărie în vreo cinci zone, de la primărie spre Plaiul Cornului în încă vreo cinci… E și Drumul Județean 102…”, a declarat primarul comunei Șotrile, Bogdan Davidescu.
„S-a întâmplat din cauza apei și din cauza faptului că nu fac șanțuri. Ei toarnă asfalt și apoi fac șanțuri. De câte ori a plouat, așa s-a întâmplat”, a declarat un localnic aflat la volanul unui autoturism. „Aici așa s-a întâmplat, vine pământ…, anul acesta, de vreo trei ori, în același loc și mai jos. Apă multă, tuburile nedesfundate…, asta e…, așa se întâmplă”, a spus un altul.

În așteptare
Locuitorii s-au obişnuit deja cu gândul că atunci când plouă mai tare, de pe versanţi apar tot felul de obstacole și nu au altceva de făcut decât să aştepte ca autoritățile să intervină pentru degajarea carosabilului.
„Astea vin mereu, nu avem ce face. Tot vin bolovani, vin de sus… Degeaba îl fac oamenii astăzi, că mâine, dacă plouă, vine din vârful acela, cu bolovani, cu crăci…”, a spus un bărbat care tranzitează des zona.
În urma celor întâmplate, la Lunca Mare se circulă pe un singur sens de mers, iar satul Seciuri a fost izolat total.
De menționat că aluviunile venite de pe versanţi au blocat total și DJ 102, care face legătura între Câmpina şi Valea Doftanei. O astfel de situație a fost înregistrată de două ori, la intervale de două zile.
Tot pompierii militari au fost cei care au muncit nopțile pentru debarasarea şoselei de pământ, mâl şi blocuri de piatră.

Vijelii şi inundaţii
Pe de altă parte, miercurea trecută, s-a rupt cerul în Prahova și au fost inundate peste 30 de gospodării din tot judeţul.
La Câmpina, din cauza ploii torenţiale care nu a durat mai mult de o oră, zece case din cartierul Muscel au fost inundate.
Grădinile, curţile oamenilor, dar şi străzile din acest cartier au fost acoperite de apa care ar fi trebuit să se scurgă în sistemul de canalizare, care nu a mai făcut faţă. Oamenii spun că a plouat foarte tare şi că apa scursă de pe versanţi a ajuns în curţile lor.
Beciurile şi coteţele de animale s-au inundat, la fel şi grădinile, iar pe străzi, în unele locuri, nivelul apei a fost şi de jumătate de metru. Cei care locuiesc în zonă au chemat pompierii să le scoată apa din case şi curţi.  Primarul Horia Tiseanu a promis că totul se va rezolva, dar de data aceasta el a venit doar pentru a evalua pagubele.
“Debitul apei a fost foarte mare și a depăşit diametrul conductei. Este adevărat că şi de pe Dealul Muscel, în capătul străzii Heliade Rădulescu, apa de pe deal intră în canalizarea pluvială şi nu este o soluţie bună, dar e una provizorie. Ne gândim să mutăm acest debit pluvial de apă către pârâul Câmpiniţa, astfel încât pe aici să circule numai apele care sunt strânse din această zonă. Anul acesta vrem să facem această lucrare, sperăm să nu ne coste mult, dar trebuie să găsim o soluţie tehnică pentru traseu, dar şi ca diametru”, a declarat Horia Tiseanu.
Vijelia şi ploaia puternică i-a speriat şi pe ploieşteni.
Rafalele puternice de vânt au rupt mai mulţi copaci.
În zona Pomu Verde, o creangă dintr-un castan s-a prăbuşit peste o maşină și o astfel de situație s-a înregistrat şi în Cartierul Vest.
Conducerea Administrației Domeniului Public și Privat Ploiești a declarat că nimeni din zonă nu a cerut tăierea sau toaletarea castanului amintit, astfel încât să nu existe suspciunea că se cunoștea starea acestui copac și, implicit, faptul că se putea rupe în cazul unei furtuni. Raluca EPARU, Relu NISTOR

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co