Actualitate

Încă o promoţie de „cantemirişti”

Cu emoţie, aplauze şi multe lacrimi, săptămâna trecută a avut loc la Colegiul Militar Breaza ceremonialul încheierii anului şcolar pentru clasele IX – XI şi a studiilor liceale pentru absolvenţii promoţiei centenare „Neagoe Basarab – 500”.

În cadrul manifestării, elevii au fost premiaţi pentru rezultatele foarte bune. Colegiul Militar „Dimitrie Cantemir” a avut şi are, în continuare, tineri bine pregătiţi. „Este o onoare pentru mine să lucrez cu copii de o inteligenţă, zic eu, peste medie, copii deosebiţi, care sunt interesaţi de tot ce înseamnă cultură, artă, frumos…, dar şi ştiinţă”, a declarat profesorul de română Irina Floştoiu.
La eveniment au fost, bineînţeles, prezenţi şi mulţi părinţi şi prieteni, care ştiu că şi-au lăsat copiii pe mâini bune, dar care au suportat cu greu să nu le fie alături… „A aplicat la Braşov, la aviaţie… Pentru mine a fost o mare bucurie, pentru că ce se întâmplă aici este ceva deosebit. Am stat fără grijă, pentru că aici a fost în siguranţă, a fost supravegheat tot timpul… şi sunt foarte bucuros că a terminat”, a mărturisit unul dintre părinţii veniţi să asiste la festivitate.

Spre viitor
Pentru elevii care au terminat clasa a XII-a urmează o perioadă decisivă. De acum iau viaţa în propriile mâini. Despărţirea de prieteni, colegi şi profesori a fost foarte grea, dar societatea a primit tineri de excepţie. „M-am analizat şi am considerat că asta mă va defini şi asta este pentru mine…, vreau să ajung un militar de vârf al armatei române. La început a fost destul de greu, a fost o perioadă de acomodare, dar cu timpul toate s-au rezolvat şi am reuşit să obţin rezultate deosebite. Acum, pot să spun că mă simt ca acasă, este o a doua casă pentru mine. Sunt mulţumit de alegerea mea şi nu o să regret niciodată acest lucru; dacă ar fi să aleg aş alege încă o dată tot acest liceu”, a declarat elev plt. adj. Silviu Badea.
Emoția momentului nu a ocolit nici cadrele militare cu experienţă, conducerea instituţiei marcând, în discurs, în principal vechimea instituţiei de învăţământ. „Veşnicia liceului constă tocmai în repetabilitatea acestor minunate activităţi şi cea de anul acesta este cu atât mai importantă şi mai semnificativă pentru noi, cu cât ea vine pe fondul de emoţie pe care l-a generat aniversarea a 100 de ani de existenţă a colegiului, a declarat comandantul Colegiului Militar „Dimitrie Cantemir”, col. dr. Constantin Moraru.
Din cadrul manifestării nu a lipsit momentul predării cheii, celor care trec clasa a XII-a. Diana ROMAN

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co