Actualitate

În misiune, în Prahova

Zilele trecute, Câmpina a fost vizitată de doi misionari americani, Stan Huguley din Alabama şi John Thomas din Carolina de Nord.

Aceştia fac parte dintr-o organizaţie non-profit, a cărei denumire, tradusă în limba română, poate fi „Slujitori care îşi poartă crucea”. Conducerea acesteia este alcătuită din zece bărbaţi, dintre care trei sunt predicatori ai Evangheliei, ceilalţi fiind membri credincioşi obişnuiţi, dar şi oameni de afaceri, în acelaşi timp, care susţin, prin donaţii, această activitate. Misionarii au ţinut să precizeze că şi-au plătit această călătorie din resursele personale, banii din donaţii fiind folosiţi pentru misiune în sine, donaţi mai departe pentru ca beneficiarii să continue această lucrare, cum o numesc ei. Practic, se acoperă costurile unei conferinţe, de exemplu, sau alte necesităţi, aceşti misionari neavând salarii.

Pentru prima dată
Misionarii americani au mai fost în România de 12 ori, până acum, dar la Câmpina au venit pentru prima dată. „Noi vrem să ducem tuturor mesajul Domnului, colaborând cu bisericile locale. Biserica locală este, dacă vreţi, locul de unde proclamăm aceste veşti bune despre Isus Hristos. Misionarul nu face asta în numele său, ci în numele şi autoritatea celui care îl trimite, adică Isus. Noi suntem în echipă cu pastorul evanghelic şi profesor de geografie Nicu Geantă şi cu Valentin Răican”, a declarat Stan Huguley.
Unii îi privesc curioşi, fiind din altă ţară. Uneori percep şi o anume rezervă, dar, în general, spun că sunt primiţi bine. Concret, aceşti misionari atrag atenţia în numele lui Isus asupra tarelor societăţii în care trăim, fără să conteze ţara în care se află, propovăduind iubirea, pacea, înţelegerea între oameni, indiferent de religie. Din România, se vor îndrepta către Uganda şi Kenya unde vor susţine conferinţe cu pastorii de acolo. Satisfacţia acestor misionari constă, după spusele lor, în „împlinirea datoriei de a fi un ucenic al lui Isus şi de a face alţi ucenici” şi de a preda Biblia, prin conferinţele pe care le ţin.
Într-o Românie marcată de discursuri şi declamaţii politice, poate că nu strică, din când în când, să mai auzim şi alte lucruri care să ne aducă aminte că suntem oameni şi trebuie să ne purtăm ca atare, indiferent ce Dumnezeu ne patronează credinţa.  Carmen NEGREU

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co