Imobiliare Valea Prahovei
Turism

În lipsa zăpezii, turiştii au mers la primul picnic din 2010

primul-picnic-din-2010--1Mulţi turişti au profitat de vremea frumoasă din staţiunile montane şi au ales să încingă grătarele la aer curat. Asta şi pentru că pârtiile au fost sărace în zăpadă în ultimele zile.

Valea Cerbului din Buşteni a fost luată cu asalt, în weekend, de petrecăreţii care au mers la primul picnic din acest an. S-au îmbrăcat bine şi au adus cu ei băuturi cu multe grade, pentru a se încălzi. Majoritatea şi-au amintit de perioada verii, când veneu la fiecare sfârşit de săptămână în locul de campare. Au profitat de temperaturile ridicate şi au ajuns pe Valea Prahovei special pentru a retrăi clipele din sezonul estival. „Ne-am gândit că ar fi bine să ne relaxăm în aer liber şi să admirăm frumuseţile naturii. Ne-am strâns mai mulţi prieteni şi am venit la munte special pentru a pune frigărui şi mititei pe grătar. Am întins pătura şi am dat noroc cu nişte ţuică fiară pentru a ne încălzi. Am prins vreme excelentă pe Valea Prahovei, ca de primăvară, poate prea frumoasă pentru această perioadă”, a spus Cristi Jurea, din Târgovişte. Turiştii care au ales să petreacă ultimele zile din săptămână la picnic spun că nimic nu se compară cu o ieşire în aer liber la munte. Vremea bună le-a permis să facă şi câte o plimbare la cascada Urlătoarea, sau drumeţii la poalele Bucegilor, deoarece iarna nu a fost prea prietenoasă cu iubitorii sporturilor albe.
Schiori dezamăgiţi
Stratul de omăt s-a mai topit în ultimele zile şi mulţi dintre cei care au ajuns la munte special pentru a încerca o tură cu schiurile sau cu placa de snowboard nu au avut prea multe motive de bucurie.Noroc că la Buşteni tunurile au funcţionat continuu noaptea, aşa că pe Kalinderu şi-au putut face de cap. „Am venit să ne distrăm pe pârtie, însă ar fi fost frumos să găsim mai multă zăpadă. Suntem din Bucureşti şi am fost şi în Poiana Braşov. Acolo am rămas dezamăgiţi, pentru că nu se poate schia. Nu am vrut să ne întoarcem acasă şi ne-am oprit în Buşteni. Ne-am bucurat când am văzut că telescaunul funcţionează şi că se poate schia pe toată pârtia”, a spus Costin Iancu. Pârtia din Buşteni statiuni-sarace-in-zapada-3este singura din staţiunile montane pe care se mai poate schia bine. Când temperaturile sunt scăzute, angajaţii domeniului schiabil pot pune în funcţiune tunurile de zăpadă şi pe parcursul zilei. „Schiorii au noroc, deoarece pe Kalinderu se poate schia. Cred că zăpada va mai rezista câteva zile, însă aşteptăm să se instaleze iarna aşa cum trebuie. Am muncit foarte mult pentru a putea păstra acest strat cât de cât bine repartizat, însă ploaia şi-a făcut efectul şi avem câteva goluri”, a declarat Mihai Dobre,  şeful domeniului schiabil Kalinderu.  La altitudine, se poate schia în Sinaia, la 2000, pe pârtia din Valea Dorului. Ninsoare este aşteptată atât de administratorii domeniilor schiabile, cât şi de hotelieri. Dacă în alţi ani, în această perioadă, încasările erau spectaculoase în toate staţiunile montane, acum lipsa zăpezii se face simţită la capitolul „profit”. Majoritatea turiştilor vin pentru o zi sau maxim două pe Valea Prahovei.Adelina ANEI

Targul National Imobiliar (TNI)
Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co