Actualitate

I-am cucerit pe turci!

În perioada 19-25 august, România a participat la a 50-a ediţie a Festivalului Iaurtului care s-a desfăşurat în Turcia, în oraşul Silivri. Din delegaţie au făcut parte şi mai mulţi câmpineni.

Fiind vorba de a 50-a ediţie, organizatorii au acordat o importanţă deosebită festivalului, invitând 11 ţări alături de delegaţia gazdă: Albania, Bulgaria, Georgia, Kazastan, Ungaria, Polonia, Senegal, Slovacia, Slovenia, Taiwan şi România.
Ţara noastră a participat cu ansamblul de dansuri şi muzică populară „Ghiocelul”, din cadrul Casei Municipale de Cultură „Geo Bogza” din Câmpina, condus de instructorul Cristian Colezea şi soţia acestuia. Din delegaţie au făcut parte, însă, şi consilierii Daniel Telegescu, Elvis Arghir şi Sandu Gheorghe, împreună cu doi funcţionari din primărie. „M-a bucurat mult faptul că România ieşea de două ori pe zi, să facă spectacol. O dată ieşea după-amiaza, într-un cartier al oraşului Silivri, iar seara, la ora 20.00, ansamblul apărea pe scena festivalului, lucru pe care nu l-au făcut chiar toţi participanţii. Am fost prezenţi în seara de gală, alături de Turcia, la ultima reprezentaţie în cadrul festivalului, înaintea focului de artificii. Prezenţa celor de la „Ghiocelul” a fost foarte bine primită. Toate ţările participante au primit diplome, dar, după părerea mea, adevăraţii câştigători am fost noi. Am văzut reacţia publicului, venit într-o piaţă imensă, unde cred că s-au aflat în jur de 5.000 de spectatori aşezaţi pe scaune, plus ecrane imense. În ciuda succesului, trebuie să recunosc că am şi o mare nemulţumire. Este vorba de faptul că toţi membri ansamblului, au avut un singur costum popular, cu care au apărut la fiecare reprezentaţie, spre deosebire de ceilalţi participanţi. Să susţii două spectacole pe zi, cu un singur costum, la peste 35 de grade… Din acest motiv am făcut o referire la această situaţie, la ultima şedinţă de consiliu, ca la prima rectificare de buget să aduc un amendament prin care să alocăm între 3.500 şi 5.000 de lei, pentru a-şi putea confecţiona un al doilea costum”, a precizat consilierul Daniel Telegescu, mândru de prestaţia avută de ansamblul „Ghiocelul”, dar trist, totodată, pentru poziţia de Cenuşăreasă, faţă de celelalte ţări, care îşi etalau mai multe costume. Carmen NEGREU

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co